Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
cvettomirr - специалист
Здравейте,
имам един правен казан от перални, ама вече не ме кефи и варя ракията си в медните с колоните в казанджийниците.Ама ми писна, мъкнене на дърва материал, като цяло хамалогия.
Въпроса ми е, ако закупя мед листова ламарина, главния цилиндър ще го огъна и залепя с дъното мисля че ще се справя, но с капака не ми е много ясно как да го правя и едвали бих го направил/остава вариант да си поръчам капак/. От циганските казани по-пазарите не искам много им е тънка ламарината. Купешки заводски за моя бюджет идва скъп, впредвид това че ще го ползвам за лична употреба а и не ми се рискува митниците да го вземат.
Каква дебелина ламарина да търся за дъно и за страници, видове заварки, нитове на снадките. Желания размер е на казана е 160-170, а и не съм претенциозен да има отточен улей, ще го чистя с кофата и канчето. Ще се ползва 10тина пъти в годината.
Andri01 - майстор
Аз съм шефа на митницата - я си дай адреса!! :axe:
vlax - специалист
Andri01 написа:
Аз съм шефа на митницата - я си дай адреса!! :axe:
Заповядай :butthead: :-D
preslav - майстор
Облечи си от вътре съществуващия казан с най-тънката ламарина и си готов.
vlax - специалист
preslav написа:
Облечи си от вътре съществуващия казан с най-тънката ламарина и си готов.
Добре,ама аз правен казан от перални не съм виждал по-голям от 100 л ,а човека иска 160-170л.
Я по-добре да пита в http://rakiyata.com/
preslav - майстор
vlax написа:
preslav написа:
Облечи си от вътре съществуващия казан с най-тънката ламарина и си готов.
Добре,ама аз правен казан от перални не съм виждал по-голям от 100 л ,а човека иска 160-170л.
Я по-добре да пита в http://rakiyata.com/
Не се светнах, че под размер има предвид обем, предположих, че не го кефи материала на изработка, а не обема. На мен не би ми пречило ако казана е 100 л. има малко повече работа по зареждането, но по-лесно се съхранява един чукан, който ползваш само няколко пъти в годината, а и остатъците от 160-170 л. джибра как се гребат с канче не ми е много известно.
Нека питащия уточни каква е крайната му цел и какво не го кефи в сегашния казан.
preslav - майстор
Някои хора притежават невероятното свойство с много думи да не казват нищо по същество, с което са в състояние да осерат всяка една тема във форума т.е. да направят така, че заради безсмислените им постове всеки следващ да се откаже да чете или пита. Аз познавам няколко такива безполезни индивида в този форум, но го приемам за нещо нормално, нещо както и в природата не можем да минем без мухи, хлебарки, червеи и всякакви подобни тям инсекти и мекотели.
В последно време една от черните кутии спря да се обажда, другата нещо взе да скучае и тръгна да каца наред.
Благодаря на модераторите, че премахнаха предното мнение - сега могат да махнат и моето - няма смисъл да пълним темата с глупостите на комплексарите.
cvettomirr - специалист
preslav е прав. Нека да няма излишен спам.
cat - специалист
Шапкат на казана много трудно ще си я изработиш сам , аз купих ламарина и я занесох да ми я направи майстор не че е нещо сложно но нямам такава машина за да го наречем раздуване на ламарина . Иначе заварките си ги правих с оксижен и се получи много добре за добавъчен материал ползвах бронз като грееш повече бронза и по малко медта и от време на време се спира за да може медта да се охлади .
cvettomirr - специалист
Удобно ли да пратиш снимки на лс, или тук в темата

Тема "Казан за ракия" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: