• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
zz_stefanov - майстор
Каква е тая алуминиева ос , трудно си я представям като здравина.
Lisko - майстор
С течен азот, ама и сух въздух наоколо, че докато се пресегнеш да вкараш и оста ще се е покрила с лед.

Сигурно е дур-алуминиева, ама за по-кратко.
Hursa - специалист
Леда мисля, че няма да пречи. Но трябва да има фаска за да се подведе и да не се отчупи някое ръбче, че не знам колко е крехък алуминия, като се "замрази". Ако се постави лагерчето на масата и "вала" се спусне вертикално, би трябвало да стане лесно (според мен). (Стига да може да се намери течен азот :) )
cat - специалист
Става и с въглероден диоксид от бутилката но не трябва да се чука по оста понеже може да се счупи , аз процедирам с полуоси на талежката по подобен начин талежката леко стоплена с пистолет за горещ въздух а оста я увивам в парцал и пускам газ от бутилката след това се работи максимално бързо оста се поставя заедно с парцала върху нея слагам един винтов крик махам парцала и натягам почти винаги успявам да я вкарам докрай .
EDI - майстор
Стига бре, от два дена чета и се чудя как още не сте оправили този лагер, а изписахте цял роман. :lol: :partyman:
koveslav - майстор
Ако при диаметри на вала под 20-на мм е оставена такава стегнатост,че да се налага и нагряване и охлаждане,то след сглобката или лагера направо ще затегне или наи малкото ще остане с толкова минимална работна хлабина на съчмите,че много бързо ще излезе от строя.Ако се налага да се избегнат удари или пресоване,при правилни размери на шийката само с подгряаване на вътрешната гривна лагери до около 6303 (17мм ос)трябва да влизат на ръка.
  • 1
  • 2

Тема "Вкарване на ос в лагер" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: