Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Руди - специалист
чет сеп 27, 2018 5:52 pmnikolov333 написа:
Ще работи ли добре, ако се сложат само вертикалния профил и ъгловоте планки
към междинните хоризонтални греди, които отиват напред, за да "икономисам"
късото горно парче или няма да е добре..
Мисля, че надлъжните профили ще ти пречат, освен в края
и ще трябва да изрежеш ъгловите планки. Става, сам ще прецениш
дали е ефективно.
Ако парапетът ти е сработил, има опасност да претовариш горния
детайл към стената - тухла на опън е рисковано. Отдолу ще е натиск,
разпределен в няколко планки и е по-спокойно.
nikolov333 - майстор
Окей.. Благодаря за съвета.. ще го направя при всички случаи.. До сега чаках да ми се избистри идеята.. :partyman:
gogo7777 - майстор
чет сеп 27, 2018 5:52 pmnikolov333 написа:
Ще работи ли добре, ако се сложат само вертикалния профил и ъгловоте планки към междинните хоризонтални греди, които отиват напред, за да "икономисам" късото горно парче или няма да е добре.. Въпроса е по-скоро дизайнерски, за да не загрозявам гредите, но реално не е голям проблем.
Предложената от Руди конзола е добро решение. Не трябва да се икономисва нищо от нея. Дори аз бих заменил напречния профил с два по-малки /примерно ако е имал на предвид 100х100х3, да се сложат два едид до друг 80х50х3 за да се получи гредичка 100х80/

Не бива да забравяме вятъра.....платформата ще трепти. Анкерите или каквото си използвал там за крепеж ще се разхлабят и то сравнително бързо във времето, защото сега работят на опън. Ако подпреш терасата отпред пък ще им приложиш сили на срез. Парапета така както е монтиран не крепи НИЩО дори и да е захванат здраво за бетон. С две думи той не играе в тая игра.

Така, че послушай Руди и сложи поне три конзоли. :wink:

ПП.......и да заваряваш с електрожен ей :) ....и с подходящи електроди.
nikolov333 - майстор
Разбрах да.. а това за електрожена си го пиша като минус в конструкцията до тука, понеже я ушихме с MIG заради вертикалните и таванни заварки.. само скапването го правих с електрожена, но видях зор да заварявам и платих 80 кинта да ми го обиколят.. Знам, че с електрожен е по-здраво и дано не съм сбъркал много с MIG-а.. В предложената схема не ми е ясно може ли да се работи между планките с електрожен, ама да му мисли заварчика, понеже няма да съм аз.. :-D
Парапета не крепи нищо в случая, само стабилизира предната дълга греда срещу провисване донякъде.. май. Това имах предвид като писах, но не съм обяснил правилно, а и профила му е 2мм и не разчитам на него изобщо. Просто забелязах, че докато го монтирахме бях подпрял дългата предна права отдоло да не провисва, а като заварихме парапета, подпората "се освободи" от натиска на гредата и остана под тях, та го отдадох на това..

Намерих една статия за заваряването за обща култура.. http://napravisam.net/?p=15568
Чираче - майстор
Следя коментарите. До момента не видях добро решение, според моите разбирания. Даже и от конструктори. Казвам го с голямо съжаление към тях. Теорията е едно, практиката е друго.
nikolov333 - майстор
То добро решение при заварена ситуация няма.. има компромисно :-D За да стане по правилата, трябва да са предвидени много неща още при проектирането на основната конструкция..
П.П.И понеже се отнасям с голямо уважение към безкористната помощ във форума, личната ми молба към теб е, да се въздържаш в коментарите си към останалите, които помагат.. :!:

Тема "направа на балкон от метални профили" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: