Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Закупих 2 диска от метал и се оказа че на единия има някаква дупа като дефект не знам как да го обесня, аз го запълних с електрожена но всеки път палнежа пада, сега на по силен ток леко го заварих болт вътре и не се клати но сигурно след време ще се разклати, искам по някакъв начин да стане като преди гладък а не така на заварван и на балони уж го пилих с флекс ама не се получи, може ли да се разтопи желязо и да се преправи?
Andri01 - майстор
:? :? "Фитнес" дискове ли? Да не са чугунени? Тогава заварката е много трудна: загряване,специални електроди...!
EDI - майстор
Залей го със смола.
preslav - майстор
Българче ли си, че едвам те прочетох, а ти как ще ме разбереш е друга бира?
Разпробиваш отвора, не дупата с подходящ стандартен размер, нарязваш резба, навиваш болт или шпилка, изрязваш излишното, полираш, лакираш и си готов за 5 минути.
Ще го снимам то проблема е че е странно все едно на плошт 3см на 3см има дупка и е кухо и аз лях с електрожена и уж крепи ама е ужасно грозно ще снимам.
VLADO66 - майстор
Понякога се налага да се отнеме от материала на диска , за да стане точно теглото му.Може би случая е такъв.Една чугунена отливка не може да се докара точно откъм тегло.
Andri01 - майстор
Валери,хайде отвори малко българската граматика,а?? Много е неприятно човек да чете такива неграмотни писаници - без запетайки,без главна буква!! Сериозно си скаран с българския ,май!! А предполагам си минал 20-те,нали?
cat - специалист
Трудно му се разбира , ся отиваш до железарията и му викаш на оня там продавача де . Пич дай некой електрод за неръжайка и че вариш чугуна с них . А дано и ти ме разбереш .
preslav - майстор
Аз приключих с темата и елктрожениста или както казваше един колега "да превърнем мозъка в мускули".

Тема "Поправка на фитенс диск" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: