Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
пишман_майстор - майстор
radius написа:
Що не може 230мм карбофлексов диск да сложа ( до 6000об. е, само за централния отвор не съм сигурен) пък все ще е по-право от на ръка - ще запълня машината със метален прах и ще и прецакам втулките или...?
Може, как да не може. Особено ако е попрежален вече . Притеснението ми идва от два, три фактора. Един път , че ще се вкарва диск с 20мм по-голям диам. от този който е на машината ( налично място? ) , второ долния предпазител на машината не е ли от пласмаса? Или ще го махнеш тотално? Третото: притискащите шайби са за 30мм централен отвор, преработката им за да стане диск с 22.2мм централен , не е чак просто. отделно след това налага ползването на дист. втулки при работа с други дискове. Ако се намерят пасващи за машината притискащи шайби и се преработят те, а твоите да си останат за дърводелските дискове.
tzetz009 - специалист
:? Толкова задълбахте темата заради едни профили 35/35/2,5 mm . Ако @radius ми беше наблизо досега да съм му накроил мат'ряла с малък шлайф и милиметрови дискове ! Има една тънкост при работата и наблюдаването на среза от разстояние 50см и по-малко . Докато се държи ъглошлайфа с дясната ръка( и ръкавица :) ) , с лявата ръка (и тя в ръкавица) се обхваща отгоре дясната ръка и самият шлайф , така че полезрението да се ограничи до вала и предната половина на диска . Така проектилите от разстопения метал , които излитат от "невидимата задна" половина на диска рикошират в лявата ръкавичка , която същевременно създава заслон за лицето и очите на оператора . Това съвсем не означава , че защитните очила в случая са ненужни :) !!! А кой ще държи профила докато са Ви заети и двете ръце ? Е , това вече е въпрос за 100 лева в "Стани богат" :-D !

:partyman: :partyman: :partyman:
cat - специалист
Радиус сериозен съм ами работата ми е кофти обикалям по командировки постоянно , та неможах да снимам стойката така стана неможах да се прибера до 22 ри .
radius - майстор
Еми хубаво, ама 2 съобщения ми висят видяни без отговор, просто ми кажи не мога сега и толкова.
пишман_майстор - майстор
От два - три дни имам така малко свободно време и пак ми се завъртя акъла към безискрово рязане на метал . Покрай търсения , мнения , реших да се пробвам на една странична машина която имам и в момента леко бездейства .
Елу ПС274Е е модела. Купих я покрай една друга пак същата, ползваща се интензивно за рязане на дърво , но без "Е"-то накрая . Уж за резервни части , нещо ако се наложи, но оная не спира и намек няма , та си викам да взема я направя тая "резервата", да кълцам профили с нея. Хубавото на точно тази с Е-то накрая, че може да работи с доста ниски обороти , 2500 на най-малката степен ако не се бъркам нещо. Обаче сега дали са константни под товар- не знам. Но с леко подаване ми се струва, ще се справя задоволително. Почнах за дискове да ровя. Видях доста на размер 210-216 с отвор 30мм . Има евтини , има и на доста солена цена.
Спрял съм се на този примерно, нещо средно откъм цена / качество https://www.sautershop.de/kreissaegebla ... 10?c=15009
Но не съм категоричен на 100% , ще видя и други , щото малко ако се окаже, че елу-то не се справя в рязането на ниски обороти, нещо грее или кляка, ще си хвърля парите на вятъра за диска
storming - специалист
Дайте идея с какво мога да одрежа оградената част. Мястото е тясно и неудобно. Мислех за някое дремелче но не знам дали ще се справи, ламарината е дебела, то слабо, дискчетата келеви... С пила ще иде седмица време :)
Прикачен файл:
IMG_20200527_015645_compress39.jpg
шоп - майстор
Зависи какво качество на среза искаш. Може с бренер или плазморез и после с пила или мултишлайфче.
EDI - майстор
С мултикътър и хубав нож за стомана.
storming - специалист
Благодаря ви. Качеството не е от никакво значение. Бренер изобщо не знаех какво е, някакви горелки излязоха :) . Май без специализирани инструменти няма да мина.
Мерси, ще го помисля.
nikolson - майстор
Свредло за метал, зеге, пила.

Тема "Рязане на метал с герунг за дърво, стойка за ъглошлайф или ..." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: