Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
пишман_майстор - специалист
radius написа:
Що не може 230мм карбофлексов диск да сложа ( до 6000об. е, само за централния отвор не съм сигурен) пък все ще е по-право от на ръка - ще запълня машината със метален прах и ще и прецакам втулките или...?
Може, как да не може. Особено ако е попрежален вече . Притеснението ми идва от два, три фактора. Един път , че ще се вкарва диск с 20мм по-голям диам. от този който е на машината ( налично място? ) , второ долния предпазител на машината не е ли от пласмаса? Или ще го махнеш тотално? Третото: притискащите шайби са за 30мм централен отвор, преработката им за да стане диск с 22.2мм централен , не е чак просто. отделно след това налага ползването на дист. втулки при работа с други дискове. Ако се намерят пасващи за машината притискащи шайби и се преработят те, а твоите да си останат за дърводелските дискове.
tzetz009 - специалист
:? Толкова задълбахте темата заради едни профили 35/35/2,5 mm . Ако @radius ми беше наблизо досега да съм му накроил мат'ряла с малък шлайф и милиметрови дискове ! Има една тънкост при работата и наблюдаването на среза от разстояние 50см и по-малко . Докато се държи ъглошлайфа с дясната ръка( и ръкавица :) ) , с лявата ръка (и тя в ръкавица) се обхваща отгоре дясната ръка и самият шлайф , така че полезрението да се ограничи до вала и предната половина на диска . Така проектилите от разстопения метал , които излитат от "невидимата задна" половина на диска рикошират в лявата ръкавичка , която същевременно създава заслон за лицето и очите на оператора . Това съвсем не означава , че защитните очила в случая са ненужни :) !!! А кой ще държи профила докато са Ви заети и двете ръце ? Е , това вече е въпрос за 100 лева в "Стани богат" :-D !

:partyman: :partyman: :partyman:
cat - специалист
Радиус сериозен съм ами работата ми е кофти обикалям по командировки постоянно , та неможах да снимам стойката така стана неможах да се прибера до 22 ри .
radius - майстор
Еми хубаво, ама 2 съобщения ми висят видяни без отговор, просто ми кажи не мога сега и толкова.

Тема "Рязане на метал с герунг за дърво, стойка за ъглошлайф или ..." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: