Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Здравейте, имам дворна ограда изработена от желязо. След това е поцинкована , грундирана и боядисана с боя хамерлайт - така твърди този дето я прави. Оградата е на над 10 години вече тук таме боята е паднала и поизбеляла от слънцето. Няма ръжди по нея. Искам да я пребоядисам. Питането ми е коя боя е най подходяща за поцинковано желязо и трябва ли преди това пак някакъв грунд?
koveslav - майстор
Значи си я поцинковал,грундирал и боядисал и сега питаш какво да правиш? Ако цинка беше постоял на слънце две-три години,после държи и директно боя.Опит-от работа с поцинкована ламарина.Но в твоя случай цинка е бил защитен и докато не изтъркаш до здраво,за да се бутне всичко,което се люпи и да се занулят ръбовете на вече падналите зони и после не грундираш наново,едва ли ще постигнеш добри резултати.
Тези дето правиха оградата са правили тази процедура. Били препоръчал конкретен грунд и боя за тази цел?
Boxo - напреднал
нед фев 07, 2021 8:36 amgeorgi_bg1 написа:
Тези дето правиха оградата са правили тази процедура. Били препоръчал конкретен грунд и боя за тази цел?
Има слециални грундове за гладки и поцинковани повърхности и след тях боя по желание, но както каза KOVESLAV, най-важното е подготовката на повърхноста преди грундирането, което си е пипкава работа. Ако те интересуват конкретни продукти пиши на лични.

Тема "Боядисване поцинкована ограда - с какво?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: