Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
svemar - помощник
Здравейте съфорумци,
Попаднах на готова конструкция на беседка 4/4 https://www.mygardenhome.de/pavillons/g ... 29-cm.html .
Прикачен файл:
pa704044_palram_pavillon_palermo_4300.jpg
pa704044_palram_pavillon_palermo_4300.jpg (105.76 KиБ) Видяна 705 пъти
За мен прекрасна алуминиева феерична конструкция с чист светъл отвор от 4 метра, НО за нашия климатичен пояс това "чудо" ми изглежда да се получи адски температурен терариум с този покрив. Вярно, че е лек, но си е за по-северните страни, където се радват на всеки слънчев лъч. Попадал съм на засенчващи мрежи, но съм и бил свидетел как се разпадат и насищат почвата с пластмаса и не ми харесва. Дали е възможно постигане на подобна конструкция 4/4 метра, с чист светъл отвор , използване на метални профили HEA100 за носеща конструкция, четирискатен покрив дървена конструкция (стреха по 50см. за да засенчва, значи размера на покрива става 5/5метра) с ребра 50/100, ОСБ-20мм и битумни керемиди Ондулин ХЕКСА и какви размери да са металните колони по четирите края?
Lutchezar - майстор
Само с ветропропусклив покрив. Иначе се искат железобетонни колони дълбоко вкопани с тежка плоча и ще прилича на бункер. Иначе това е хвърчило или платно с площ 25 кв.м. При силен вятър ще лети на километър.
hidrazin - майстор
ср юли 03, 2024 10:57 amLutchezar написа:
Само
Само не му се връзвай.
Той преди няколко месеца се беше върнал от ...ната си и пак питаше за тоя боклук.
ЦЪЪЪК :?
:partyman:
Lutchezar - майстор
Аз съм с богато въображение и си представих как лети това хвърчило. Иначе си прав, явно от време на време пита, добре че поне не го е направил вече и да пита как да го укрепи 😂.
resistbody - майстор
чет юли 04, 2024 1:06 amLutchezar написа:
Аз съм с богато въображение и си представих как лети това хвърчило. Иначе си прав, явно от време на време пита, добре че поне не го е направил вече и да пита как да го укрепи 😂.
Няма да литне ако е добре анкерирано и без страници... вуйчо ми има 6х3 некво такова от сайт.. при големия ветер миналата година не го духна.. иначе един дувар от бетонни блокчета без колони падна... ама и шатрата е на завет де..

Тема "Готова конструкция на беседка и алтернативи за нашия климатичен пояс" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: