Някакви препоръки за средностатистическа горелка за MAPP газ - от този на жълтите флакони.
Евентуални подводни камъни.
Само личен опит! Питането е "профилактично".
Не търся "маркови" и "професионални". Желателно с повече от една дюза в комплекта.
Тенкю...
P.S. Предварителни отговори за "умници":
1. Оксижен имам от 15+ и даже не помня нататък колко години.
2. Горелката с MAPP газ ще използвам за каквото ми трябва и не е предмет на темата.
3. Отделно имам една кофа графитни електроди без покритие и с медно покритие. Достигат "добра" температура.
4. Още по-отделно си топя малки количества метал в мъкровълновата без проблем. Че даже и стъкло ама това е друга бира...
5. Пещи с електрически нагреватели не ми вършат работа.
Максималната им температура е доста "мижава".
Евентуално нагреватели от силициев карбид, ама там само проблеми.
Отделно че в изостанала технически БГ (от всякъде) вече не се намират - просто вече нямаме сериозно, технологично и читаво производство.
Евентуални подводни камъни.
Само личен опит! Питането е "профилактично".
Не търся "маркови" и "професионални". Желателно с повече от една дюза в комплекта.
Тенкю...
P.S. Предварителни отговори за "умници":
1. Оксижен имам от 15+ и даже не помня нататък колко години.
2. Горелката с MAPP газ ще използвам за каквото ми трябва и не е предмет на темата.
3. Отделно имам една кофа графитни електроди без покритие и с медно покритие. Достигат "добра" температура.
4. Още по-отделно си топя малки количества метал в мъкровълновата без проблем. Че даже и стъкло ама това е друга бира...
5. Пещи с електрически нагреватели не ми вършат работа.
Максималната им температура е доста "мижава".
Евентуално нагреватели от силициев карбид, ама там само проблеми.
Отделно че в изостанала технически БГ (от всякъде) вече не се намират - просто вече нямаме сериозно, технологично и читаво производство.