Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
brum - майстор
Днес до тук. Трябва да намеря два болта М10х16, че нямам с какво да хвана ъглошлайфа към стоката. Рових, рових и намерих един дето мога да го скъся, ама не намерих втори :) .

Иначе всичко изглежда ОК. Ъглошлайфа ще седи стабилно и ъгли при среза би трябвало да се докарват с лекота.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (88.51 KиБ) Видяна 607 пъти
gogo7777 - майстор
Важно е да нагласиш флекса перпендикулярно към плочата на стойката. Става лесно с две свински опашки и третия регулиращ болт.
:drinkers:
пишман_майстор - майстор
Ползваш качествена машина, с голям потенциал за много работи.
За стойка се ползва ... по-обикновен шлайф с никакви екстри , по-"стандартен" да го наречем. Такъв който може да го оставиш там да си седи.
Ще ти потрябва утре точно тоя, който е на стойката в момента и ще разбараш настройки и т.н.
И втори път я го върнеш там, я не.
Имах такава стойка преди години и описвам това, което стана при мен. Ползвах на спарки шлайф , позволяващ да се монтира предпазител за 150мм диск и ползвах дискове 150мм . Два пъти го смъквах и трети път не го качих. Тогава разбрах, че номера става , но шлайфа трябва да не се маха всеки път оттам, а да се вземе втори ( и т.н. бройки) шлайф.
После взех стойка за голям флекс и след това отрезна на 355.
Стойките ги разкарах.
brum - майстор
Ще качвам и свалям за сега. Ще видя колко е трудно и ще го мисля.
valentino76bs - майстор
Трябва ми такава стойка за малък шлайф.
Гледам по магазините стойките и ,че пишат стойка за еди какъв си шлайф , явно не са универсални.Ще ми препоръчате ли някаква универсална стойка изпитан модел?
Има стойки със изтегляне ,по добър вариант ли е?Общо взето ще режа от дъжд на вятър но ми трябва да може да реже много точно.
brum - майстор
Като гледах какво предлагат имаше основно 2 типа предлагани с различни марки по тях. Тази дето Ал_ ми прати е точно като единият от тях.

Колко точно реже - не е влязла в употреба още, че не съм си взел болтове. Но със сигурност ще е по-прецизно и право отколкото на ръка.

В последствие осъзнах, че прецизността на мен не ми е толкова критична, щото луфтове по 1мм се запълват с лекота. Коловете за малините са заварени и там дето ми избягаха не е от срезовете, а защото ги събирах без фиксиращи скоби. Коловете не съм ги показал, защото не са за гледане :) . Та стойката ще влезе в употреба при следващият проект.

Тема "Рязане на метал с потапящ циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: