Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
emosms - специалист
Здравейте,

Да препоръчате къде могат да направят лазерно рязане И гравиране, на един и същ детайл.
Оказва се проблемно. Машините за рязане и гравиране изглежда да са различни (или е проблем да се настрои лазера на режещата да гравира).
Тези за гравиране, на местата където имат, са с малък габарит.

Трябва ми за детайл да речем 400 x 400 мм, като после детайла ще се огъва и на абкант.

Поздрави
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Направо са си други лазерите. Защо държиш да е една машината...
emosms - специалист
Не държа да е на една машина, не ги разбирам.
Но да може да се работи същия детайл на колкото трябва машини (габарит 400x400мм или повече), после и огъване на абкант..
Lutchezar - майстор
Не напразно повечето гравирани надписи са на малка табелка, закрепена на каквото е основното. Машините за рязане и гравиране са доста различни. А и огъването евентуално би могло да го има там където има рязане, но не и там където има гравиране.
Изобщо си за три различни фирми, стига да намериш някой, който може да ти гравира върху площ 40x40cm. Сигурно има, но по принцип ще е рядко ползвана услуга си мисля.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За някакво ецване мислил ли си?
https://bunt-adv.com/%D1%83%D1%81%D0% ... %BD%D0%B5/
emosms - специалист
ср фев 19, 2025 11:21 amn_a написа:
За някакво ецване мислил ли си?
https://bunt-adv.com/%D1%83%D1%81%D0% ... %BD%D0%B5/
Като цяло идеята беше да го направя във фирмата, в която съм поръчвал и друг път неща за лазер-абкант.
Оказа се, че не става.
Иначе, доста занимавка ще е да го поръчам на лазер, неогънато, да го занеса другаде за ецване или каквото и да било, после да го върна за абкант, после пак да ходя да си го взимам или по куриери.

Надявах се, че като имат 'лазари' и абканти, пускам чертежа по мейла, уточняваме се, после си го взимам и финито.
Ако има много усложнения, изобразяването на тези надписи най-много да отпадне (за някакъв си там хоби проект) :mrgreen:

Един проигран вариант е: лазер-абкант - друга фирма за прахово боядисване (осраха го, добре че не беше лицевата част) - един човек (ако още се занимава) за ситопечат.
Ситото стана супер, но трябваше и до една печатница да ходя, да си поръчвам шаблон за фотоекспониране.

Мислих да пропусна толкова занимавка този път.
Да го взема готово, изрязано (+гравирано) и огънато, и да му пръсна един лак (за домашни условия е достатъчно).
Със или без надписи :lol: :lol:
Последна промяна от emosms на ср фев 19, 2025 12:01 pm, променено общо 2 пъти.
emosms - специалист
ср фев 19, 2025 11:03 amLutchezar написа:
Не напразно повечето гравирани надписи са на малка табелка, закрепена на каквото е основното. Машините за рязане и гравиране са доста различни. А и огъването евентуално би могло да го има там където има рязане, но не и там където има гравиране.
Изобщо си за три различни фирми, стига да намериш някой, който може да ти гравира върху площ 40x40cm. Сигурно има, но по принцип ще е рядко ползвана услуга си мисля.
Лазер и абкант на едно има. От конкретна фирма ми казаха, че на изрязващата машина нямало да стане добре, значи ако фирмата случайно има гравираща машина с по-голям габарит...

И като гледам, трябва да е фирма специализирана в металообработване, която по-случайност да има голям гравиращ лазер.
В рекламните агенции не работят листов материал стомана и нямат абкант.

Тема "Лазерно рязане и гравиране в едно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: