Нека намерим най-тънките цени.
пишман_майстор - майстор
И двете са с еднакви размери на платформата. Буквално сходни във всяко едно отношение, цялостни размери, тегло , раб.височина и т.н.
Като изключим малкта разлика в цената : има ли нещо , което да наклони везни към предпочитание ? Качество? Закрепване/захващане на платформа , профили ?
Линк към скелето на Арон https://stalbite.bg/product/skele-aron-3m-as200
И втори към скелето на Краузе https://stalbite.bg/product/skele-mini- ... -visochina

Цената в случая нека не бъде решаващия фактор.
Интересуват ме другите неща, посочил съм по-нагоре.
Благодаря .
П.п. може да дадете и други предложения за подобен клас скеле. Но не с по-къса или по-тясна платформа. Минимума е 145-150 на 50 , максимума 170-180 на 55-60.
gogo7777 - майстор
И двете скелета са с цяла платформа, което прави качването на тях "невъзможно" без допълнителна стълба или нещо друго. Спестена им е и една хоризонтална гредичка за парапета.
bigdragon - майстор
Аз имам Краузе-то.

Купих го, когато реших да боядисвам сам цялата къща
на село.
Леко, бързо сглобяемо и подвижно в сглобено състояние.

За височини до 3 ...3,5 метра е супер. Такова е и мнението
на "гипсажиите", които ми работеха в селската къща...

Малка трудност има при качването от укрепващия диагонал,
но пълно щастие няма. Не може да се надстроява и няма да
върши работа на пипилица от съседната тема.

ПП Не ти трябва стълба за качването.
gogo7777 - майстор
Може и без стълба ако някой друг е стъпил на отсрещната страна като противотежест. Аз съм 100 кила и на такива скеленца качването и слизането си е проблем. Без отваряща се платформа въобще не бих препоръчал никому.
Последна промяна от gogo7777 на ср фев 25, 2026 10:04 am, променено общо 1 път.
bigdragon - майстор
Ти, кое от двете скелета имаш, или си ползвал?
gogo7777 - майстор
Ползвам съм хиляди видове скелета. Имам алуминиево скеле с истински ТЮФ сертификат.
Ти като имаш такова и сам си констатирал проблем защо го препоръчваш? Скелето въобще не е проектирано да се качваш или слизаш по(от) него от външната страна.
Виждал съм многократно как се пада от такова скеле барабар с него. И сакатлъците са качествени....
bigdragon - майстор
Аман от пишман ТЮФ-аджии.
Ти, кое от двете скелета имаш, или си ползвал?
Този продукт е тестван и сертифициран от TUV по EN1004 минимална товароносимост 200 кг./кв.м.
Аз съм до тук по темата.
gogo7777 - майстор
Точно така, спирай с писаниците.
200 кг. ама друг път. Явно не си виждал истинско скеле. Това скеле ако го закараш на някой обект моментално ще му закачат червената табела, с която ще ти забранят да се качваш на него.
У вас никой не ти пречи да се пребиеш, но не го препоръчвай.
Пречел му само диагонала при качването :lol: :lol: :lol: :lol:
пишман_майстор - майстор
Благодаря за мненията .
Взех на арон скелето.
От практикер в случая.
Просто не намирам нещо разлики с това на краузе. Приятел го има ( краузе-то) и заедно бяхме в магазина .
Не, че нямам скеле.
Имам , но такова малко и леко нямам .
Пък и за стъпала ще е удобно. За лека работа - подходящо.
Прикачен файл:
скеле.jpg
gogo7777 - майстор
Надявам се да споделиш впечатление от скелето в действие. :)
:drinkers:

Тема "Малко монтажно скеле Арон AS200 или Krauze мини ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: