Нека намерим най-тънките цени.
pachosz - специалист
ZEDYCUS написа:
С тоя фрезер ще трябва два пъти да режеш нещо, един път грубо със зегето и един път цялата дълбочина с фрезата по шаблона с макс 3мм отстояние(плот 3-4 см :? ) На един пас по шаблона малко трудно. :lol: А зависи колко е дебел и шаблона , може да не стигне и работната дължина на копир фрезера. С правия фрезер с копир втулка подаваш по малко без да тормозиш фрезата за криви детайли. :partyman:

Да, грубо със зегето задължително, така че да остане за рязане с фрезера макс. 3-5 мм, Не че няма да стане и без грубо рязане, ама що да го тормозя толкова фрезерчето :)
Шаблоните ми почти всички са от 8 мм. МДФ.
За плотове когато не стига работната дължина (на 39 мм. плотове), ползвам един фрезер фройд, който е с работна дължина 50 мм. и долно водене. Общо взето за плотове гледам по-рядко да ползвам фрезери, щото ламината на термоплота бързо ги износва. При тях повече ползвам направо зегето и после лентовия шлайф с едно приспособление да ги търка на 90°.
mitko64 написа:
...едни вратички от гардероб, преди 30 години и изненадата ми беше огромна когато започна да хвърля искри правият фрезер. Предполагам в ПДЧ- то има пясък.
Не знам пясък ли е, ама и на мен ми се случи това скоро с искрите, хем не беше на стара плоскост :rolleyes:

М-у другото тия прахосмукачки в ЛИДЛ при нас гледам стоят от много време и не ги купуват още, кво чакат :)
themask - специалист
Фрезамастерите, пак се отплеснахте :)
mitko64 - майстор
Чакат големите. Тези хем са по- слаби, по- малък обем, а нямат и автомат. включване с инструмент. Извинявам се за спама с фрзерите!
stan73 - майстор
KingLin написа:
Абе аз така се ентусиазирах с тия безкабелните че се свързах с един авер в дойчландско :) Обаче един въпрос - някой знае ли дали гаранцията им ще важи и тук ако са купени от там?
Аз за моя ъглошлайф, дето ми го донесоха от немско приятели преди около година и месец, бях питал тук. Даже и до управлението звъняха - казаха ми, че ако машината е купена в Германия - гаранцията и не важала тук.
stan73 - майстор
ZEDYCUS написа:
Загледах се в шайбите за смяна на оборотите, приличат да са от пластмаса. :?
Не, че и аз съм фен на пластмасовките, но ако се налага и нещата са изпълнени както трябва (а могат и да ги армират даже (от армиран полиамид се правят примерно даже и зъбни колелета)) има мнооого яки пластмаси, например: Полиамид, Арамид (Кевлар) и т.н.
ZEDYCUS - майстор
Ще видим като дойде, спор няма че има здрави пластмаси.
Тази стяга: http://www.lidl.de/de/parkside-saegesch ... ageSize=36 , всъщност не е стяга а линеал за водене на зеге, циркуляр, оберфреза и т.н. Не мисля че ще върши работа за лепене.
EDI - майстор
Линеал е, прав си, но става за лепене за нежни работи където не се иска голяма притягаща сила.За плотове и за голямо усилие си има други стяги - тръбни 3/4.
pachosz - специалист
Какви са тези тръбни стяги? Не мога да се сетя сега.
EDI - майстор
Нa 2 чaсти сa-подвижнa петa и винтовa чaст, зaвивaщa се нa тръбa 3/4.Немогa дa дaм линкa, че пишa от тел.Коментирaли сме ги в темaтa зa стягите.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: