ZEDYCUS написа:С тоя фрезер ще трябва два пъти да режеш нещо, един път грубо със зегето и един път цялата дълбочина с фрезата по шаблона с макс 3мм отстояние(плот 3-4 см) На един пас по шаблона малко трудно.
А зависи колко е дебел и шаблона , може да не стигне и работната дължина на копир фрезера. С правия фрезер с копир втулка подаваш по малко без да тормозиш фрезата за криви детайли.
Да, грубо със зегето задължително, така че да остане за рязане с фрезера макс. 3-5 мм, Не че няма да стане и без грубо рязане, ама що да го тормозя толкова фрезерчето

Шаблоните ми почти всички са от 8 мм. МДФ.
За плотове когато не стига работната дължина (на 39 мм. плотове), ползвам един фрезер фройд, който е с работна дължина 50 мм. и долно водене. Общо взето за плотове гледам по-рядко да ползвам фрезери, щото ламината на термоплота бързо ги износва. При тях повече ползвам направо зегето и после лентовия шлайф с едно приспособление да ги търка на 90°.
mitko64 написа:...едни вратички от гардероб, преди 30 години и изненадата ми беше огромна когато започна да хвърля искри правият фрезер. Предполагам в ПДЧ- то има пясък.Не знам пясък ли е, ама и на мен ми се случи това скоро с искрите, хем не беше на стара плоскост

М-у другото тия прахосмукачки в ЛИДЛ при нас гледам стоят от много време и не ги купуват още, кво чакат