Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
crash77, ами ако разбираше достатъчно за да можеш сам да направиш това което искаш щеше да разбереш че контакт предвиден да работи на 1,8 киловата, няма да издържи на 3,6.

А колегата kozl е прав че само с контактор може да се реализира това. Тоест вторият компресор да се задейства от контактора по команда на първия.
Ама дали ти ще можеш да го вържеш след като ти чета последният коментар........... :shock:

И това с боядисването с 25 литровият стана като това с двата компресора- хем казахме че иска не повече от 3 бара работно .............

Един въпрос- добре сега я кажете с Лидлският 25 литров може ли да се боядисва :lol: :prayer:
Последна промяна от fore на пет окт 07, 2016 3:26 pm, променено общо 1 път.
kozl - майстор
Какво е това домашно боядисване? Стават за боядисване на малки детайли - имам предвид моя 25л Ейнхел. Аз със моя си пребоядисах и старата кола, но поетапно на детайли.

Ако са два свързани съда и се точи само от единия, разликата в налягането м-у двата е в зависимост от съпротивлението, което оказва връзката м-у тях. Така, че при по-голям свързващ диаметър, разликата в налягането ще е по-малка. Но пък ако се управляват двата ел.мотора с един пресостат през контактор ще включват и изключват заедно в зависимост от налягането в бутилката, на която е закачен пресостата.
Контактори се продават в магазините за ел.компоненти. Има за 220, за 380 волта, с един контакт с два и с повече и вариации на тока. Термостата захранва контактора, а контактора е ключ към ел.двигателите на компресорите.
fore - майстор
kozl ти му издаде тайната, но мене ме съмнява че питащият ще се оправи сам.
kozl - майстор
Ми тогава ко търси у тоя форум :?
bulhomes2 - майстор
fore написа:
bulhomes2 Не разбрах....ми заповядай да те .... :axe: посрещна !!! Ще ти такерирам няколко дупки тук там Троянски коннико.
Интересно. Аз не се крия от никой и всеки може да ме намери и мнооого хора са идвали. Я да видим при теб къде да дойда? Да видим мъж ли си или само балалайка. На всички е ясно какъв ще е резултата, ама хайде сам покажи!
Колега а сега аз да те питам лично теб(fore) .За какво е този форум ? ...За да си мерим п...... или за да си помагаме .След като питам значи искам мнение и съвет .Технически грамотен съм може да се каже ,но не мога да се сещам от всичко и не ме е срам да си го призная .Аз знам сигурно много неща които примерно ти или някой друг си няма и понятие.Същото се отнася и за теб ти сигурно се сещаш от неща които аз и някой друг не разбира и така нататък...
fore - майстор
Оф, колега bulhomes2 действително дай да не обръщаме форума на бойно поле. От това никой не печели.

Ти почна да ни обясняваш как аз лъжа. А аз преди това поставих доста съществени въпроси точно по дебита и консумацията на тази техника инициирано от точно този 50 литров Ейнхел с добре написани характеристики. И ако ти се беше поинтересувал щеше да си наясно с нещата.

Както ти казах тук едва ли някой се интересува от 270- 300 литрови машини, поради факта че са много скъпи и с големи габарити. С което твоето мнение едва ли е интересно за някого.

И както разбра вече можеби аз никъде не съм твърдял че 50 литровият решава въпроса с компресорите изобщо и еднократно !!! Говорех че тази техника се ползва за много операции и нищо повече поради което е предпочитана.

kozl, пита какво прави колегата в нашият форум като не е наясно- ама то всъщност като се замисля и аз, Форумът е точно за да се научат такива колеги сами да се оправят с проблемите.

Та точно тук идва и това твоето с 270 литровият компресор- Дали този колега го вълнува това ........Мисля че по ще го вълнуват моите въпроси и получените отговори от разбиращите колеги.

Къде да идваш- Ами нали ти знаеше сам :lol: А и като дойдеш какво да те правя ? :prayer: Изпотрябвал си ми.....
Нали имаше аудитория и не страдаш от липса на внимание пък искаш да ходиш на гости. :wink:
Последна промяна от fore на пет окт 07, 2016 3:56 pm, променено общо 3 пъти.
Благодаря за насоката kozi .Разбрах те напълно .Аз си взех лидълския преди време когато го бяха пуснали на промоция с идеята да мога да го разнасям на всякъде където ми притрябва ,на вилата в гаража в другият ми гараж на село ,но се оказа малък за нещата които ще върша и се ориентирах да си купя 50л.Scheppach двуцилиндров . Но изведнъж ми хрумна като видях промоцията пак в Лидъл да взема същия и да мина по тънко ,но няма да е не ми се занимава пък и е нещо от, което не разбирам .Виж от двигатели с вътрешно горене , скоростни кутии и окачване на автомобила се сещам и малко ама много малко от ел. инсталации...
fore - майстор
crash77 така е прав си за Форума.
Та презостата на единият мотор, управлява контактора(реле) стартиращ вторият мотор. И действително като се скачат двата съда, връзката между тях ще внася съпротивление и не е ясно какво ще е налягането в едната и в другата бутилка като краен резултат. Подобно на това че бутилката под налягане е товар за изходният дебит създаван от компресора.
Последна промяна от fore на пет окт 07, 2016 4:07 pm, променено общо 3 пъти.
Tiger221 - специалист
crash77 написа:
Здравейте!
Бих искал да попитам ,ако има някой по компетентен. Могат ли да се свържат в едно примерно двата Лидалски компресора.
Значи идеята е такава...Да се свържат двете бутилки ,а командването на двата мотора да се осъществява само с единия пресостат на единия компресор дали ще издържи на ел .товара пресостата и дали няма да дефектира,а другия да се изолира ,за да се включват едновременно ел. моторите...Дали е осъществимо това и дали ще даде добри резултати...Просто питам не знам дали ще стане ако някой се сеща и разбира нека да каже...
На пресостата би трябвало да пише, за колко ампера е. От горната страна до бутона за включване ( май имаше накаква жълта лепенка, под нея трябва да е). Със сигурност не е по-малко от 16А, което е на границата. Аз си мисля, че ще издържи. А и самият пресостат мисля, че трябва да има защита от претоварване ( но за това може да греша). Отделно, че и моторите едва ли са 1.8 КВ. Аз бих ги свързал директно, в най-лошият случай, ще преебеш пресостата, а тогава ще си купиш подходящ, вместо да даваш пари за контактори кабели и др. и така да усложняваш цялата схема.
Последна промяна от Tiger221 на пет окт 07, 2016 4:07 pm, променено общо 3 пъти.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: