Нека намерим най-тънките цени.
monster18 - специалист
Взех от термометъра но се отчаях вече сложих датчика под капак но ми показва в колата че е примерно 4,3 градуса а външна температура 11 какво да правя не знам
profesionalist_wood - майстор
Някой ще ме подсети ли откъде да си взема от онези сгъваемите рибарски столчета да си сложа в колата. Защото преди години видях че в Казахстан всеки си има по едно аварийно столче да си седне навън и да си хапне или да си почине след дълъг път :-D
atanasov2004 - специалист
Колега, тези столчета се продават обикновено в магазини за рибарски принадлежности :-D ....цените са от 5лв. до....25лв, зависи много. Има едни на една българска фирма /правени в Китай естествено :-D / , които са стабилни и се регулират височината на краката и наклона. Те струваха 17лв,но са доста стабилни. Но в духа направи сам- две огънати П-образно дебелостенни тръби така че едната припокрива другата, два болта с шайби и гайки и парче здрав бризент и си готов...
dadko - майстор
monster18 написа:
Взех от термометъра но се отчаях вече сложих датчика под капак но ми показва в колата че е примерно 4,3 градуса а външна температура 11 какво да правя не знам
Ако сложиш датчика под капака близо до двигателя- като загрее колата-може и повече да ти покаже.
Някои коли, които имат фабрично термометър за външна температура- датчкика е в огледалата или някъде под калника...
crez - майстор
Малко инструменти, военни киркобрадвичка,лопатка и резервни части(бубина,крушки,свещи,предпазители,малко проводник и т.н) задължително 1/2л.ракия един пакет сухари и две обикновени парафинове свещи,на две отделни места два кибрита опаковани в водонепропускливо фолио.
teon - специалист
profesionalist_wood написа:
Някой ще ме подсети ли откъде да си взема от онези сгъваемите рибарски столчета да си сложа в колата. Защото преди години видях че в Казахстан всеки си има по едно аварийно столче да си седне навън и да си хапне или да си почине след дълъг път
...офф...тея новите коли-само кахъри подир тях :x ...едно време мой близък/таксиметърджия/,поради проблеми кара 1 месец Газ-21 седейки вътре на градинска пейка...съответно- нямаше такива Казахски нужди,ма сега времената са други :oops:
vasko9999 - специалист
Датчика за външната температура и на двете ми коли съм сложил в огледалото в кожуха зад самото стъкло(огледало),пробвал съм и на други места но там е перфектното място-не му влияе температурата от двигателя.Друг е въпроса че прекарването му е доста трудно понеже датчика не е много малък и трудно се провира през купето,жгута с кабели м/у купето и вратата(сваля се кората на вратата),от там в огледалото.Даже на едната ми кола отрязах кабела на датчика за да го прекарам по обратен ред(датчика остава в огледалото и от там навътре към купето понеже кабела е тънък и по лесно се прекарва и накрая пак го свързвам към термометъра.Лятно време като се нагрее огледалото от слънцето (температурата е по висока) но след като тръгне колата да се движи всичко си идва на мястото.Вътре в купето самия термометър сложете по възможност на по ниско и защитено от пряка слънчева слетлина място за по точни показания.
Последна промяна от vasko9999 на вт яну 13, 2015 2:43 pm, променено общо 1 път.
kr1100 - майстор
stan73 написа:
а най-фрапиращото - нямаха резервна гума !?!!!
Не се чуди. Много от новите модели нямат резервна гума , а или бутилка сгъстен въздух и бъркоч за залепване или компресорче за помпене на гуми.
Гумаджиите никак не им харесва да правят гуми обработени със спрея :?
nanobanano - специалист
Лятото в Пловдив спуках гумата на смарта и си я напомпах с такова спрейче с пяна.Отидох до гумаджия веднага,казах му изрично,че има спрей той като отви вентила и като се разпръска тая пяна,а той върти ли върти тая гума да не пръска по него :) добре че му казах да я пусне легнала с лицето надолу,че наоколо направи всичко в пяна...
al4o - специалист
То дотук добре ама нещо се отплеснахнаме от темата :cool:

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: