Нека намерим най-тънките цени.
ferrari4456 - специалист
stan73 написа:
Някой съфорумник купи ли си вече електрическото точило за ножове

( http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-569876FB ... ail&id=576 )

и ако да, какви са му впечатленията ?
Взех едно и го върнах.Пробвах на 2-3 ножа, не беше зле режеха повече, но е доста грубо.Пробвах на еднин по голям нож и каза бум и си го върнах.Нито го насилих нито нищо.Не го взимай кофти е.Друг вариант е да го вземеш и ако не ти хареса да го върнеш.
Chefo77 - майстор
ferrari4456 написа:
stan73 написа:
Някой съфорумник купи ли си вече електрическото точило за ножове

( http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-569876FB ... ail&id=576 )

и ако да, какви са му впечатленията ?
Взех едно и го върнах.Пробвах на 2-3 ножа, не беше зле режеха повече, но е доста грубо.Пробвах на еднин по голям нож и каза бум и си го върнах.Нито го насилих нито нищо.Не го взимай кофти е.Друг вариант е да го вземеш и ако не ти хареса да го върнеш.

Разбира се, че ще каже бум, то това да не е направено да работи нон-стоп. Като си почине ще почне пак :) Освен ако не си го изгорил, разбира се :)
Аз имам такъв тип (не такова) точило, точи си ги много хубаво даже. Те такова е. С 2 камъка, но всеки път гледам упътването кой беше по-едрия :). И при него има спад на мощността, и то спира след 3-4 минути работа и после пак си тръгва. Пише си го и в упътването. Явно умишлено е слаб мотора, защото бащата беше донесъл едно от Германия преди време, и то се държеше по същия начин ... преди да изгори :lol: Моето като пръдне, ще му сложа мотор от шмиргел, има да точа, да точа ... :-D
sstefanov - майстор
Най-хубаво кухненски ножове се точат на ръка с обикновен камък от 80 ст.
По 5 мин на нож максимум.
profesionalist_wood - майстор
Плясни на точилото един трифазен мотор и да видиш няма ли да спре :lol: ще върти докато ти откажат ръцете да работят
ferrari4456 - специалист
И така днес водойструйката им сдаде багажа.Parkside PHD 100 A1.
Всичко е нормално сложих маркуча, включих в контакта и пуснах от копчето.Мотора тръгна и не иска да спре.Като натисна бутона на пистолета няма налягане изведнъж идва за кратко и пак няма, тоест качели не работи мотора, а той работи.Ползвана е последно преди около 1 месец и половина.Седи на вилата, принципно винаги след като съм я изключил натискам бутона на пистолета да падне налягането и така.Седяла е на вилата и там не се отоплява.Съседа каза, че е падало под нулата, няма някакви течове.Гледах вътре за пукнатини или счупени неща през отворите за охлаждане отзад и отпред.
Някакви идеи?
:|
Водоструйка на 10 ползвания от по 8-10 минути и сдаде багажа.

@Chefo77
Не съм го натискал и загрявал толкова.Между точенията си имаше по 20 минути.Първо двата ножа и после бум.Като натиснеш бутона после дори и на другия ден не тръгва.
swissmad - специалист
ferrari4456 написа:
И така днес водойструйката им сдаде багажа.Parkside PHD 100 A1.
Всичко е нормално сложих маркуча, включих в контакта и пуснах от копчето.Мотора тръгна и не иска да спре.Като натисна бутона на пистолета няма налягане изведнъж идва за кратко и пак няма, тоест качели не работи мотора, а той работи.Ползвана е последно преди около 1 месец и половина.Седи на вилата, принципно винаги след като съм я изключил натискам бутона на пистолета да падне налягането и така.Седяла е на вилата и там не се отоплява.Съседа каза, че е падало под нулата, няма някакви течове.Гледах вътре за пукнатини или счупени неща през отворите за охлаждане отзад и отпред.
Някакви идеи?
:|
Водоструйка на 10 ползвания от по 8-10 минути и сдаде багажа.

@Chefo77
Не съм го натискал и загрявал толкова.Между точенията си имаше по 20 минути.Първо двата ножа и после бум.Като натиснеш бутона после дори и на другия ден не тръгва.

А обезвъздуши ли системата преди да включиш помпата на водоструйката???
Преди всяко ползване на водостуйка като пуснеш водата по маркуча ,натискаш ръкохватката на пистолета на водоструйката (БЕЗ ДА ВКЛЮЧВАШ ЗАХРАНВАНЕТО ) докато започне да тече само вода -без въздух! Иначе в помпата има въздух и тя работи постоянно ,тъй като не може да създаде налягане и да изключи и най-вече работи на СУХО и може да се прецака помпата.
ferrari4456 - специалист
Направих го.Пръсках около 5-6 секунди и я включих и просто мотора работи и не може да дигне налягане.
Държах докато не излезна само вода ,а това стана на 2-3 секунда.Допускам и възможноста да е имало въздух.Аз я включих 2 пъти и я оставих и измих колата с маркуча.
swissmad - специалист
Изчакай хубаво да излезе въздуха и от маркуча (пръскай поне 1 мин-според зависи колко ти е дълъг маркуча) и като спре да излиза въздух тогава включвай.
А-ааа зимата я прибирай на топло ,щото моята е с метална помпа и ме е страх да я оставям на студено а твоята вероятно е с пластмасова ........та така .
dragozow - майстор
Металните пак се пукат от студа. Даже да я източиш вътре винаги остава за белята.
ferrari4456 - специалист
А възможно ли е помпата да се е пукнала, като дори няма теч?
ПП Помпата е метална, ако беше пластмаса нямаше да я взема.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: