Нека намерим най-тънките цени.
radius - майстор
Не че работи от средните, просто минималните са толкова минимални, че само пулсира на тласъци ротора, без да завърта. Иначе не е стегнат нещо, че да е от това. Луфт във водачите имаха и 6-те бройки които прегледах, въпроса е да се избере най-малкия. На ротора нито една нямаше луфтове ( нито радиални, нито аксиални).
prascho - майстор
Благодаря Еди. Сега на прима виста прочетох основните компоненти на фрезата - разбрах какво е цанга и фрезер. Само шпиндела го няма, ама сигурно това е роторният изход отдолу. След проверка установих, че имам всички съставни части в комплекта. Направих и електрически тест към 220V-та напрежение :). Работи от 1 до 7-ма степен. Първоначално има леко набиране на оборотите. Имаше лек мирис на пластмаса...... предполагам фабрично. Но съм в хотел и не мога да го пробвам по продължително. Ще ме изхвърлят :roll: .

П.П. С това може ли да се прави правоъгълен отвор за шперплатов гръб в ПДЧ?
mitko64 - майстор
radius написа:
Не че работи от средните, просто минималните са толкова минимални, че само пулсира на тласъци ротора, без да завърта. Иначе не е стегнат нещо, че да е от това. Луфт във водачите имаха и 6-те бройки които прегледах, въпроса е да се избере най-малкия. На ротора нито една нямаше луфтове ( нито радиални, нито аксиални).
И моята до 2- ра степен само пъшка и развърта на пулсации с пъшкането. От 2-ра нагоре вече развърта сериозно.
pachosz - специалист
И аз си заприходих една оберфрезичка. Отивам да я пробвам сега :o
Ще видим кво чудо е това за 80 лв.
radius - майстор
Много ми е весело, какви профита сме се събрали тук. Половината не знаем какво сме си купили, ама сме мераклии :lol: :roll:
Май ще си оставя тази, поне я избирах да е с минимален луфт.
mitko64 - майстор
Сега огледах снимки на стария модел POF 1300. Направо си е класи отгоре, с фина настройка отгоре върху направляващата, гумени маншони,куфар, тука настройките са съвсем символични. http://www.amazon.co.uk/Parkside-Router ... B003ASPT7I
Последна промяна от mitko64 на чет яну 22, 2015 10:07 am, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Не би следвало да има пулсации или спиране на 1 степен на копчето.Причините за тези проблеми могат да са 2 -или блока за регулиране не е сметнат като хората, което не ми се вярва, или са с дефекти в електрониката.На 1 трябва да върти стабилно с минималните обороти, дадени за машината, в случая 11000.Щом роторите нямат луфтове, значи нещата са наред.
Прасчо, може да се прави почти всичко, което решиш с фрезата, въпрос е на малко практика.
Фрезата си е полезен инструмент, пък и за тези пари, барабар с фрезерите си е идеално.Винаги може да ти потрябва за нещо, дори и да не се сещаш в момента за какво. :lol:
Е, сигурно цената на другата е била по-височка, тази е по-опоскана от към екстри, но това не е от значение чак толкова според мен.
bimbaeco - майстор
Митко, трите шпилки (ако говориш за това https://www.youtube.com/watch?v=N68O12NfbDM) са ограничители на дълбочината на потапяне. Ако искаш да направиш канал, да речем 15 мм., не е добра идея да го вземеш наведнъж, защото товариш машината и е по-трудно да се изхвърлят стърготините, което загрява фрезера и го износва по-бързо. Идеята на шпилките е да сложиш най-ниската на крайната дълбочина - в случая 15 мм и след това да завъртиш най-високата под пръта, който спира потапянето. Така машината ще спре по-плитко при първото минаване. После слагаш средната шпилка и машината се потапя още малко. На последната вече си достигнал крайната дълбочина и всички са доволни (най-вече фрезерчето :-D ).
profesionalist_wood - майстор
Вие сте луди по тоя лидъл бе! :rolleyes:
А аз чакам американеца днес,и да видя дали има разлика на американските ватове спрямо китайските :-D Ще пусна отделна тема за нея скоро
mitko64 - майстор
Това със степените го схванах, пък и клипове съм гледал, но са били все с някакви пласмасови стъпалца, това много грозно изглежда, ама пък и няма на изложба да я нося.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: