Нека намерим най-тънките цени.
menka - напреднал
На 1ва и 2ра степен моята си върти стабилно - развърта една идея бавно, като плавен старт, но до секунда две се наема и върти стабилно.
Явно е и до бройка, но моята почти няма луфт на водачите - има някакъв микроскопичен, но само когато водачите са на свободен ход и максимално прибрани, затегнат ли се с лоста - край.
klomo - специалист
Чета и не вяржам! Явно само на мен ми се стори като детска играчка. Огледах да не съм взел от детските имитации преди седмица две, където бяха пуснали с марка Парксайз. Огледах фрезата на бързо и буквално бях отвратен от ниското качество на фрезерите и самата фреза. Фрезата е миниатурна, кекава ,пестено много от материал. За тези пари по добре РТР с 12мм цанга и доста ниските първоначални обороти (6000), доста полезно при някои материали или Einhell в Практикер с 12 фрезера 100 лева или 85 без фрезери онази червената.

Комплекта стяги от 4 броя е направо ме разби като видях тези 100мм. Толкова са малки ,че и за моделизъм на стават.
EDI - майстор
Е, от ЛИДЪЛ толкова. :lol:
mitko64 - майстор
Само като чуя RTR и ловя през 9 планини в десета. А стегите колегата явно в друг магазин ги е гледал, големите две просто нямат конкуренция в цената и изработката.
grizan1980 - специалист
И аз грабнах фрезата. Не е супер перфектна изработка , ама в сравнение с някой Райдър изглежда доста по добре. И моята няма луфтове в шпиндела , не усетих такива и при движение нагоре надолу. Довечера ще я пробвам и ще пиша :) . А по отношение на опашката - в 7 сутринта за 3 мин видях трима човека с 3 фрези .
menka - напреднал
klomo написа:
Чета и не вяржам! Явно само на мен ми се стори като детска играчка. Огледах да не съм взел от детските имитации преди седмица две, където бяха пуснали с марка Парксайз. Огледах фрезата на бързо и буквално бях отвратен от ниското качество на фрезерите и самата фреза. Фрезата е миниатурна, кекава ,пестено много от материал.
Комплекта стяги от 4 броя е направо ме разби като видях тези 100мм. Толкова са малки ,че и за моделизъм на стават.
2 комплекта си взех точно заради малките стеги - харесват ми, шината е здрава, пластмасата не се огъва, механизма вътре изглежда солиден. Ако се ползват внимателно, за което подсказва и размерът им, би трябвало да са ок. А големите са бетон.

Фрезерите ми изглеждат доста добре на външен вид, не знам какво не им е харесал колегата. За разлика от фростнерите последния път, които бяха адският китайски боклук, тези изглеждат добре наточени, няма несиметричности, неравности, драскотини и други визуални дефекти - колко ще са трайни нз....
Фрезата, това че не е огромна, не значи че е кекава - напротив доста е стегната за размера си. Единствено не ми харесва, че спусъкът не се заключва.
Но в края на краищата да не забравяме цената на комплекта, и че става въпрос за хоби инструмент.
silent - майстор
и аз след голямо стискане почти година се изпуснах....купих си и аз фрезичка и стегички....арни са кат за тея пари...не знам какво повече може да се очаква...гледам обаче че навсякъде са заринати със стойки за бормашина та викам да вземат да ги пуснат за 20тина лева и да се отърват от тях...а и аз да си купя...
Към обяд все още имаше фрези в два от софийските магазини ...комплектите от по малките стеги 4 бр. са свършили...от големите има...прахосмукачки все също има...който се е замотал да побърза ...до довечера мисля че фрезите ще свършат ....
teon - специалист
menka написа:
Единствено не ми харесва, че спусъкът не се заключва.
...от съображения за безопасност...
EDI - майстор
Определено не трябва заключване, че ако работиш на ръка и изтървеш фрезата, може да стане мазало.Заключване трябва за под маса, ама там варианти много - изолирбанд, свинска опашка, такива разни.За домашна любителска употреба фрезата си е идеална и съвсем достатъчна - ще свърши хубава работа на притежателя.А който иска ПРОФИ, там нещата са съвсем други и не се свеждат то РТР и други подобни образци.Фрезерите не ги знам какви са, но вероятно са си стандартните китайски комплекти, макар и там да има разлики в качеството.За дома са си добре вероятно.Ако не прегряваш пластините и не даваш голяма стружка, си карат доста време, колкото и да са тънки и калпаво запоени.Не може за тези пари да се очаква карбид клас С3 все пак.
mitko64 - майстор
На фрезерите ми направи впечатление, че тези с лагерчетата, отпред имбусното болтче седи ексцентрично.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: