• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 106
Нека намерим най-тънките цени.
brick - специалист
Имам ги зенкерите от три години, но според мен "свредлата" в тях изобщо не са предназначени за пробиване, а само да водят във вече готов отвор, и си им личи - по спомен са леко конусовидни и каналът за стружка е доста по-тесен. Ако искаш отвор и фрезенк с едно действие, просто ги сменяш с обикновени свредла (но за ръчен инструмент смятам това за неправилно).

Дисковете за ъглошлайф за рязане/шлифоване на метал наистина са боклук. Диамантените 230 мм биват и са евтини.
EDI - майстор
Зенкерите им за дърво за никъв чеп не стават, не си хабете паричките.
radius - майстор
Хаха и аз до този извод стигнах - че тези свредла са само за водене :shock: . Заточени с крив център, с 1 канал с голяма стъпка... абе прилича на свредло, ама отдалече. То аз ги купих с идеята да прехвърля зенкерите на моите си свредла, но пък Еди ме попари.
пишман_майстор - майстор
:arrow:
Последна промяна от пишман_майстор на вт окт 31, 2017 2:14 am, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
DMN написа:
Преди час си я взех. Не съм работил досега с такъв инструмент, така че не мога да дам сравнение с други модели.
Като се опитвам да я хвана като химикал, сякаш се получава добре, според мен е удобно, има релеф за такъв захват. ....
Toва ме интересуваше :-) Не че не си го купих току-що, без да те чета.... За консумативите е ясно, но са подръка и евтини.... А оси имам, щото прибрах каквото можах от една изхвърлена зъботехническа ... какви неща хвърлят хората, ееей!
wanderer - специалист
Тези т. нар. зенкери не съм ги виждал, но ако са като предишното издание бягайте от тях. Що годе работиха най малките 2-3. На големите зенкерованата част не пасва на диаметъра на главите най популярните типове винтове с конусни глави. Абсолютен фейк.
themask - специалист
Някой нещо за поялника???
EDI - майстор
Ако си търсите зенкери, купувайте си поне от този тертип - https://www.ebay.co.uk/itm/Woodworking- ... SwjKFZXfEW .Линка е първия дето ми попадна, има ги в много сайтове.Често се каня да си търся накъде, ама пусто съм скаран с разните електронни търговии и разплащания с чужбина и още си пердаша с разни подръчни зенкерчета.
cholev - майстор
Зенкерите съм ги ползвал няколко пъти. Признавам си- дори и не съм си помислил, че със вграденото свредло може да се пробива.
На външен вид не виждам ралика с тези дадени EDI- освен опашката ако се не лъжа на парксайдските беше кръгла а не шестостен. Така на външен вид парксайсдките по добре изглеждат, така че по картинка да кажа че посочените са по добри не бих се наел.
Обикновенно за по бързо ползвам мързеливия универсален зенкер от комплекта свердла за дърво. Върши работа ако внимаваш и се използва лесно.
EDI - майстор
Има различни видове зенкери, зависи на кой какви му трябват.Има само за повърхностна фаска, има за вдълбаване на главата за тапа, степенчати свредла със зенковане, и разни други видове.Принципно и лидълските и другите вършат една и съща функция, но има зенкери с различна форма на режещия ръб, които режат по-добре и по-чисто.Освен това на разните видове зенкери отворите за свредлата са различни, закрепването е различно, повърхностното покритие е различно /най-мразя да видя боядисани пробивни инструменти или с някакви падащи нетрайни покрития, побеснявам, ако съм си взел от няма и къде, първата работа е да ги полирам/ каквото ти душа иска има.Е, и качеството е различно.Тези на линка само за пример ги постнах, като вид.
Примерно лидълските са с нестандартни отвори и трудно можеш да си сложиш обикновено свредло - или не влиза или хлопа.На три от лидълските им разпробивах отворите за да си сложа необходимите ми свредла, щото то трябва да влиза плътно и да няма разстояние между свредлото и режещото тяло / пълни се с боклуци, ако има/.А и размера за тапата май беше Ф9, ако не се лъжа, което си е неудобно.
Последна промяна от EDI на пон окт 30, 2017 3:55 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 106

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 4" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: