• 1
 • 45
 • 46
 • 47
 • 48
 • 49
Нека намерим най-тънките цени.
MamaMy - майстор
Нали точно такава искам да преправя (вече съм я купил). Тази е много удобна за теглене по идеално асфалтиран или бетониран терен. Въпреки това даже и в града не е най-практична. Аз искам за офроуд. Терена е каменисто-кален със силен страничен наклон. Има камъни по-големи от колелата на тази количка. Нямам условия да отлея пътеки, а редовно влача торби с покупки, газови бутилки и др. За строителните материали имам количка с колела от велосипед (балканче), но тя си е съвсем друг тип. Аз искам да мога да си прибера дръжката и да я сложа в багажника. Като ида до магазина да я извадя и да вляза с нея в магазина което означава да има някакъв вид. В същото време да мога да я ползвам като опора когато почнат да щракат ставите. Което означава да става и за бутане и за теглене.
MamaMy - майстор
Такива Весо ги предлагат и тук. Аз не искам да ми катери стъпала. Това ако го подкарам от улицата до входната врата няма да може да направи 1 оборот на едно колело. Все кръстачката ще се върти и ще стане ходеща количка, а по равно това не е гладко прекарване. Вярвай ми тук си трябва диаметър, ширина и по възможност помпещи се гуми. За дървата съм си направил една супер лека конструкция с някакви мижави колела по 15 см. Добре, че обших дъното с поцинкована ламарина за да се влачи по-лесно по снега. В сухото когато я ползвам работи повече като шейна отколкото като количка. Тая лидълската сгъваема транспортна количка е с по-широки колела от нея. Като диаметър са малко по-големи. Еми същата работа, че и по-зле. Беше мокро и като и сложих газовата бутилка отгоре направо се закопа. Почна да премята кал и колелата блокираха. Отделно че все се опитва да се превърти по гръб на всеки камък. Същия боклук и тя. Тук вече ще си правя колекция от непотребни колички. За това съм решил да преработя онази първата. Тя си има добра чанта която хваща много, удобна е и седи права сама без да я подпирам. Стойката е паянтова. Едни тънки тръбички и ос която няма да устиска повече от един курс по камъните. Ще я сменя със самоделна стойка с по-големи колела и по възможност двойна дръжка. Такива неща има готово направени точно в детските колички. Само трябва да се преработят леко. Аз вече съм си харесал 5-6 в ОЛХ. От 15 до 20 лева има подходящи и никой няма да ме упреква, че съм лишил дете от количка.

Намерих най-накрая подобна на тази която търсех. Разбрах и защо не ги откривам при обикновените пазарски чанти на колела. Това били ремаркета за велосипеди. Само, че ме заболя главата като видях цената. #-o

Прикачен файл

Клипборд01.jpg
Клипборд01.jpg (65.09 KиБ) Видяна 285 пъти
Последна промяна от MamaMy на съб окт 17, 2020 1:46 pm, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Никой не те е упреквал! А-ма-ха, докачливи дедета
Аз при нужда ползвам индианска шейна. Не бих се мъчила с колела по камънак
prascho - майстор
линк от предходния пост: https://www.youtube.com/watch?v=dY3VdjZRdXE

При толкова много жени по бански, нямаше да му стигне пенсията на баш Майстора за дневен надник :-D ..Но пък щяха да му вдигнат.....ефективността.

справка:
линк: https://www.youtube.com/watch?v=I1t_nmo6MKM
линк: https://www.youtube.com/watch?v=13WzaM55HjU
kuger - майстор
вт окт 13, 2020 10:07 pmMamaMy написа:
Тоше, не се занимавай! Направо ще си купя една количка за да ползвам и оста и рамката. Останете си със здраве и следващия път ако видите количка без бебе а с боклуци пак си помислете кое е по-добре преди да се обаждате и да наливате акъли! :wink:
За всеки случай: https://www.alo.bg/6588609
Ако решиш друго.
resistbody - специалист
пон окт 19, 2020 10:46 pmkuger написа:
вт окт 13, 2020 10:07 pmMamaMy написа:
Тоше, не се занимавай! Направо ще си купя една количка за да ползвам и оста и рамката. Останете си със здраве и следващия път ако видите количка без бебе а с боклуци пак си помислете кое е по-добре преди да се обаждате и да наливате акъли! :wink:
За всеки случай: https://www.alo.bg/6588609
Ако решиш друго.
Тъкмо щях да кажа 2 колела от РК1 и ос...
п.с.;: тва кво става сички се останали без аватари ??
 • 1
 • 45
 • 46
 • 47
 • 48
 • 49

Тема "ПОДАРЯВАМ-" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: