• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
ferrari4456 - специалист
Трябва да видя, но е възможно да се получи луфт.
ferrari4456 - специалист
А някой знае ли и ползвал ли е лепилото на бизон епокси метал?Ако напълня отвора в детайла(сегашната изкарана резба) и го изчакам да изсъзне и после навия резба в него ще държи?Много ги хвалят пък и така ще си спестя доста главоболия.
stan73 - майстор
Аз съм го ползвал. Много е кораво, мисля, че ще ти свърши работа. Но като го забъркаш и нанесеш, за максимална якост - изчакаи поне 3 денонощия със сглобката при стайна температура преди да я натовариш (на теория иначе става и с по-малко, но ако не ти е фатално малко времето те съветвам да изчакаш).
Takezo Sensey - модератор
Ахъ !

Стандартите с 8 мм. са :

8-16-6
8-19-6
8-22-7
8-24-8

До тук някъде се изчерпват вариантите с 8 мм. вътрешен отвор. До колкото разбрах при теб определящ е той, защото "оста" т.е. болта е 8 мм. но с разбитата резба не можеш да го ползваш. Добре е да идеш на размер 10 мм. болт, не знам от къде ще намериш болт 9 мм. по-добре си направи нова резба с метчик в алуминиевото тяло. Би било редно точно да припасне стар отвор 8 мм. да иде на 10 мм. - нов отвор. Тогава лагера, за да запази външния диаметър отиваш на размер 10-22-6 номер 61900 или 6900 по Японската номерация, едно и също е.

С бизона или което и да е подобно лепило на епокси основа си струва да опиташ, POXIPOL е същата работа, дори го препоръчвам, естествено сивия, а не белия. С него може да залепиш този лагер който е бил там 8-22-7 или номер по DIN 608 във варианта ZZ или по-добре 2RS, защитна или уплътнителна капачка която пази лагера от външни атмосферни влияния, прах вода и прочие, на стария болт. Еднократно обаче, наклепеш ли го веднъж мисля, че трудно ще се развия в последствие ако това се наложи за евентуална замяна на лагера и тъй. Важно е също ако решиш да залепиш по този начин, до колко ще бъде "центриран" този детайл, лагерчето, спрямо положението в което трябва да бъде, имаш цели десет минути време за корекция преди да започне лепилото да работи и стяга.

Поздрави и успех, ще очакваме да споделиш до къде си я докарал с рециклирането на детайла.
ferrari4456 - специалист
Взех го лепилото на бизон и напълних отвора.Утре или събота ще го разпробия със свредло 7мм и ще го мина с метчик 8мм.
Отзад на опаковката пише, че става за изграждане на нова резба в дърво и метал, така че ще се види това.
Mc Queen - специалист
Късно видях темата.
Вече си взел някакво решение.
Когато пак се разбие, помисли за "резбова втулка".
Ако не си намериш, пробвай да направиш вътрешна резба М8 на болт М12.
Стига да имаш място за М12 на алуминиевият детайл.
Навиваш болта с лепило и го режеш.
  • 1
  • 2

Тема "Лагер 22х07х09мм" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: