Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
renola написа:
До: fore
Колега можеш ли да споделиш какви са възможностите на този акумулаторен перфоратор. В бетон (евентуално какъв) какъв е максималният размер който си пробивал и за колко време, например в сравнение с ел. дрелка с "удар" по-добре или по-зле се представя? Колко му издържа батерията - например може ли да направи 20 дупки в бетон с едно зареждане? Ползвал ли си го и за винтоверт например?
Изобщо, всякакви лични наблюдения ще са ми от полза.
Не си ме разбрал точно колега. Аз има Акумулаторният ударен верт. За него мога да ти кажа че е корав и за пробиване на фаянс + бетон с цел поставяне на закачалки, вентилатори и шкафчета е идеален. Но той е със съчмен механизъм и до там му е силата. Би следвало да може да направи поне 20 отвора от подобен род.

Перфоратора е 1 джаул и е със същата 18-20 волтова батерия. Но 1 джаул е малко и едва ли ще е голяма сила в масивен бетон. А и батерията ще свършва по бързо при подобни условия. Дават му 10 мм макс видия в бетон. Ако не се лъжа и на винтоверта беше пак там максималното свредло.
Разликата предполагам е в ударният механизъм и най вероятно той е взаимстван от малкият 1050 вато перфоратор на ток с планетно сателитен механизъм. Едва ли в този корпус има место за цилиндър бутало. А и силата то 1 джаул говори за такъв механизъм.

Абе купи го и пробвай- имаш месец. Като не ти харесва го забърсваш и го връщаш. Нещо като тест драйв с паричен залог. :cool:
Аз не мисля да го купувам, понеже има доста на ток и смятам че за подобна машина това е по добрият избор. А когато ми трябва на батерия удар -с верта става.
fore - майстор
Вчера погледнах флекса на батерия от къде засмуква и къде издухва въздуха. Щото нали пилих една плочка на Вилата и после го забърсах, но .....Ще го духна и на компресора. Няма отлагания и е като нов. Но все пак видях че охлаждащата турбинка близо до режещият диск - издухва засмуканият въздух от двата решетъчни отвора долу- близо до батерията. Тоест прах може да влезе през тях. Което е трудно при кратковременно рязане и пилене на подобни материали.

Трябва да погледна на обикновен флекс дали е такава посоката на охлаждане пак. :? Така и не съм обръщал внимание на това до сега. Знам че има ПВЦ турбинка, но на къде смуче и духа при каблените аналози.........
renola - напреднал
Ясно.
Аз пък си мислех, че щом идва с кутийка грес, поне електрическия перфоратор 1050 е с бутало, а не просто голяма дрелка. Щото това ми беше втория вариант - в комплект с винтоверта 18 - ка.
И все пак - ако някой има преки впечатления от акумулаторния перфоратор 20 волта, ще се радвам да ги сподели. И нета не открих нищичко за него, освен "впечатленията" на самия производител.
cholev - майстор
Какви впечатления, като го пускат за първи път тука. След четвъртък питай пак. 10-тина вече сме се записали :-D
fore - майстор
renola написа:
Ясно.
Аз пък си мислех, че щом идва с кутийка грес, поне електрическия перфоратор 1050 е с бутало, а не просто голяма дрелка. Щото това ми беше втория вариант - в комплект с винтоверта 18 - ка.
И все пак - ако някой има преки впечатления от акумулаторния перфоратор 20 волта, ще се радвам да ги сподели. И нета не открих нищичко за него, освен "впечатленията" на самия производител.
Електрическият 1050 вата не е с бутало ! Написах ти и има и клипове че е с планетно сателитен ударен механизъм. Най големият перфоратор е с бутало !

Имам ги и двата и малкият не е нещо особено като удар.
israeli - специалист
Днес оставих една торба пари в нашия лидл.... въпреки, че взех само от стоките в промоция :)
- ел. ренде
- ел. такер
- уред за варене на ориз и зеленчуци
- комплект секачи
- комплект мини тресчотка

Чудя се, този ел. такер добър ли е, че имам и ръчен такъв?
bulhomes2 - майстор
Е, че нали си взел?!? Що нас питаш?
borkata99 - специалист
israeli написа:
Чудя се, този ел. такер добър ли е, че имам и ръчен такъв?
Днес почнах да кова 37 квадрата ламперия, засега съм на първите 3 дъски, остават само още 120 :lol: - такера си бачка без забележки.
Ползвам 25 мм. скоби, кове ги добре и прибира дъската към шипката идеално.
Днес основно се занимавах с шипките, че са бая и бая зор видях докато прогоня технологията :wink: , но с двата винтоверта и три малки скоби.............кеф да бачкаш :cool:
Изображение

Ползвам и друг инструмент на Parkside, ще се ползва и още............... :lol:
Изображение, Изображение, Изображение
Никакви проблеми :) Поздрави и си ползвайте благинките с кеф и здраве и само да Ви радват !!!
rossenboy - специалист
Колеги, ако може съвет кое от двете зегета-с батерия или кабелното е по-добро чисто техночески и удобство за работа?
fore - майстор
Ако става въпрос за сила и мощност- кабелното е по мощно определено. Акумулаторното съм го пускал в магазина и е слабо. Същата работа е с циркуляра на батерия.
Другото е въпрос на бройка и естествено ако ще работиш на места без ел. захранване или пък кабела ще ти прчи много тогава Акумулаторното е по добрият вариант, но за сметка на мощността.

Ако това не е проблем си вземи кабелният.

Аз купих флекса на батерия, защото е по екзотичен и е скъп ако е марков. А и мощността му е добра на Лидлският.
Абе дава ти определено чувство за свобода и бързодействие в определени ситуации...... :lol:

Същото е с ударният винтоверт - има Шпиндел Лок и е мощен и жилав.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: