Нека намерим най-тънките цени.
Mascar - специалист
Без да споделям нещо ново - цените в Praktiker за някой неща са безумни!

Въпреки, че го знам отидох да взема от там мрежи и пратих малкия да извади дубликат на ключа за новата входна врата. Ключаря на входа в магазина му взел 15лв.! За същия ключарят при нас взеха 8лв., а като му казах на господина да върне парите, каза "вече е направено, аз този ключ какво да го правя". Хвала им на новия облик на магазините..

Изображение
plamen6703 - майстор
Пита се предварително какво ще струва услугата и ако не те устройва цената се търси друг вариант! :partyman:
Mascar - специалист
plamen6703 написа:
Пита се предварително какво ще струва услугата и ако не те устройва цената се търси друг вариант! :partyman:
Принципно си прав, подозирах че може да е по-скъпо и бях готов да платя 2-3лв. отгоре, защото бързах. Просто не очаквах толкова безумна надценка и се ядосах - колкото на тях, толкова и на себе си, разбира се, но наистина не мисля, че това е справедливо. И все пак това е голяма верига, не са такситата на летището с помпички и петорни тарифи, да ловят туристи.
plamen6703 - майстор
Ключара не е служител на "Практикер", услугата и цената няма връзка с магазин "Практикер".
Kokar - специалист
В приземието на Скай Сити София има часовникар. Човека не знае (?) цената на парите.
За смяна на батерия на часовник ми иска 30 лв. "Тестван" е за различни батерии от колеги с подобен резултат.
Mascar, ако промениш заглавието, може да се получи хубава тема за магазини за избягване...
plamen6703 - майстор
На летище София да ти опаковат куфара със стреч фолио услугата е 25.00 лв. :-D
Докато има хора да плащат за тази услуга, ще има и такива, които да я предлагат :partyman:
lov - майстор
Че то на нашето летище има ли нещо евтино или като хората. Дори кафето на автомата е почти на същата цена като в самолета. :lol: На повечето летища същата услуга с опаковането е € 3-6 в зависимост дали ще си го направиш сам на автомат или с ръчно опаковане. То даже разликата е само че има човек дето ще ти качи куфара на платформата и после ще го свали. :lol: И ще ви се усмихва докато се навива фолиото. Е ще разкъса найлона на дръжките да ви е удобно. Но пак е по евтино.:-D
MamaMy - майстор
Случайно или не разбрах от няколкото ми полета от там, че стречирането на куфар на летище София е задължително. Това не е цената на опаковането, а такса рекет. Ако не си платил, куфара ти бива обран. Ако си си платил не го закачат. Там са си мафия голяма. Даже на един сак с вградено заключващо устройство (някаква френска измишльотина) бяха отрязали цялата планка с ъглошлайф. Вижда си къде е минал диска през платовете и през метала. Отговора на служителите беше типичен. Повдигане на рамене. Реално от този сак бяха изчезнали съвсем незначителни неща. Набил им се е в очите заради механизма който няма как да не заключиш ако искаш да затвориш сака. Помислили са, че има нещо супер ценно.

Относно Практикер, той първо не е вече голяма верига, а румънска железария с мания за музей. Там ходиш да разгледаш какво се предлага и да идеш да си го потърсиш по другите магазини за закупуване. И преди не струваше като обслужване, и преди цените бяха безумно високи, но поне имаше маркови стоки които трудно се появяват при нас в провинцията и по малките магазини. Откакто го купиха румънците стана неприятен дори. Ключара при нас също дере здраво. Явно и на него му опъват кожицата с наем.
djendov - специалист
Аз пазарувам там, въпреки, че ползвам отстъпки в две големи строителни борси.
Понякога ми е по удобно да вляза там и да купя нещо набързо, от колкото да загубя 4 часа обикаляне из града да търся къде е по-евтино.
Някой неща са наистина по-скъпи, ама чак пък такава драма....
Ама то и не съм голям критерий де. Тука уж за направи си сам, пък всички купуват само от бош нагоре. Аз без всякакви скрупули си купувам райдърчетата от практикера и си ги ползвам със здраве. Последната ми придобивка е моторен трион за 90лв от кауфланда. Разпарчетосах 12метров бадем и около 20тина такива дървета. Свърших си работата, начесох си крастата и я хвърлих в склада. Айде стига с лиричните отклонения, бягам да си заваря една портална врата с китайчето. Нищо, че вали...
Chefo77 - майстор
В Практикер има и неща, които не могат или трудно могат да бъдат намерени на други места. Оборудвах банята с аксесоари с вакуумно закрепване, които не можах да намеря другаде.

Тема "Практикер - скъпи цени" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: