Нека намерим най-тънките цени.
Kockata_91 - напреднал
ср фев 10, 2021 12:08 pmmiliad написа:
ср фев 10, 2021 11:50 amФитилчо написа:
Как ще е по евтин алуминия бе момче?
Алуминият, качествения такъв е два пъти по скъп от ПВЦ !
Дали са цена за студен алуминии, не за термопрофил. За това цената е еднаква с ПВЦ то.
И в крайна сметка, кой е по-добрия вариант? :?
шоп - майстор
Алумин с прекъснат термомост.
Фитилчо - майстор
ср фев 10, 2021 12:08 pmmiliad написа:
ср фев 10, 2021 11:50 amФитилчо написа:
Как ще е по евтин алуминия бе момче?
Алуминият, качествения такъв е два пъти по скъп от ПВЦ !
Дали са цена за студен алуминии, не за термопрофил. За това цената е еднаква с ПВЦ то.
:partyman: Абсолютно !
Фитилчо - майстор
ср фев 10, 2021 6:46 pmшоп написа:
Алумин с прекъснат термомост.
На същото мнение съм в тази ситуация, ама цената ще е х2
Иначе най добре е тиково дърво, ама цената ще е по 5 :lol:
miliad - майстор
Мен нещо не ми се връзват нещата с тая тераса. Средната цена на квадрат е що годе добре. Ама на 520дължина, 8 крила са по 65 санта ширина на сектор. Ако търсиш цена, оптимизирайте растера и отварянето. И при 250 височина, е пропоръчително да има усилващи колони, защото ще тръпне и ще се гъне цялата конструкция.
brum - майстор
Мога да кажа малко цифри при PVC профил и двоен стъклопакет за това колко подобрява топлоизолацията. Навън -8 градуса, на терасата 1 градус, а вътре 22 градуса. Или смъква загубите с грубо 35%. И горната, и долната тераса са остъклени.

Това беше премерено миналата седмица в големите студове. Терасата е на сянка и си я полвахме като хладилник докато бяха такива температурите.

Иначе е с подобни размери. Дължината е около 6м на парапета (малко отгоре по спомен).
Kockata_91 - напреднал
Здравейте, скъпи помощници! Честит празник!

Така , терасата вече е остъклена и остават довършителните работи. Мислех си, че те са включени, ама не били! Като цяло съм много недоволен от фирмата- да , направиха го бързо, но пълни мизерници! Всеки един боклук остана след тях . 2 часа им чистих празните флакони от пяна, разлята пяна и всякакви боклуци, без коментар. В апартамента бомба, хем им казах да не шляпат много из стаите, а в банята ми беше КАЛ!

Въпроса ми е свързан със замазването. Изрязох пяната , която обаче равни на дограмата. Ако тръгна да я замазвам, то мазилката ще се качи малко над дограмата,което не ми се струва добре. Някакви идейки как да го направя?
Следните въпроси?
1. Самото замазване става с мрежа и шпакловка, нали?
2. Между пода и дограмата има 1 пръст растояние, което е напълнено с пяна. Там също ли замазвам със шпакловка или друг тип мазилка?
3. Ще мога да замажа само отвътре, нямаш достъп до външната част, това проблем ли е ? Или ще трябва да викам алпинист!?

В крайна сметка, докато човек не се сблъсква с тия неща няма как да се научи. Виках си няма да избирам "майстор" да не ми изсере някое лайно, а то го направи фирмата. В смисъл, при вземане на размери викаха- това така, онова така, туй така, всичко топ. Накрая дойдоха, пляснаха дограма и тва е. Питам ги, абе друго ми говорихте при вземане на мерките и т.н., и ми отговарят -" ма ний само монтираме , оправайте се в офиса" , в офиса пак вдигат рамене! :x После като видях бяната и белите ми фуги в кал, щото не се събули, за да се изпикаят и направо исках да ги метна през терасата! И сега къде не съм сръчен трябва или сам да си го оправя или да преглътна егото си и да викна "майстора' да ми довърши нещата. Хем избрах по-скъп вариант и по-качествен, защото "евтино излиза скъпо", а сега "скъпото ми излиза още по-скъпо".
brum - майстор
Коя е фирмата?

При остъкляването на моята тераса нямаше такава драма. Събраха си всичко след тях. Фугата на пода я минаха със силикон, а страните и от горе - с пяна. Даже май сами си изрязаха пяната.

Иначе и при мен не измазаха. Цената беше висока и ме отказа. Пяната от вън пожълтя, но си е все още там. Не мисля да го измазвам за сега. Луфта дето е запълнен е достатъчно малък да не ме дразни.
kr1100 - майстор
brum ... Пяната от вън пожълтя, но си е все още там. Не мисля да го измазвам за сега. [/quote написа:
От слънцето ще започне да се рони и потъмнява пяната.
zz_stefanov - майстор
Кое ще попречи през пяната да постъпва вода, хигроскопична е. Поставиха ли някакви первази, престилки към профилите?

Гледам така са я оставили на съседката, а моята тераса плаче за смяна на остъклението. Ако така ми го оставят и на мен, по добре да не се хващам.

Тема "Остъкляване на тераса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: