• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
nikolson - майстор
Важно е да се отбележи, че има енергиен и климатичен клас. Повечето уреди гледаме енергийния клас, т.е. консумацията. Климатичният е свързан с околната температура.

Азбих погледнал и уреди с козметични/транспорни дефекти. Внесени, да речем, от Германия. У нас почечето фризери са енергиен клас F, в най-добрия случай С. До 1000лв може да се намери БОШ, АЕГ, или др. с клас А+++, нов, с козметичен дефект/забележка.
miroki - майстор
Тези с транспортни дефекти 90% Да не кажа повече, са прикрити втора употреба.
Т.е. хем с дефект хем 2 ра употреба.
Иначе найлонирани.
infomar - майстор
Направих тестване на разходът на наличните хладилник и фризер.
И двата са с големина около 300 литра всеки.
Разходът на хладилникът е около 1,45 киловата за ден, а на фризера със същият обем около 1,7 киловата дневно. И двата са на около 15-20 години. Марки SIEMENS и LIEBHERR - мисля оригинално германско производство. Външно и вътрешно са в добро състояние, със запазени уплътнения и изолация.
След разговор с хладилен механик, последният ме убеди, че въпреки големият разход, по-добре да не ги сменям, а ако се развали компресорът, да го подменя със съвременен марков, по-икономичен.
Според него, новото производство, въпреки на външен вид маркова продукция на БОШ, LG или каквато и да друга известна марка е китайско производство, с много повече електроника, по-скъпа поддръжка при авария и вероятността за повреда в края, или непосредствено след на гаранционният срок от 5 години, многократно по-голяма от "старите" машини. Използвани са железни тръбички вместо медни... вградени в изолацията и др. подобни.
Моля, да потвърдите, дали е прав съветникът ми, или си струва да рискувам със закупуване на нови, които са по-икономични.
Фитилчо - майстор
Човек.... новата техника е в голямата си част под всякаква критика...
Аз примерно не познавам човек, с хладилник Самсунг, който да не е изревал...
Потвърдено и от хладуилен техник...
КАто цяло, от него зная... да се взимат машинио без изгъзици и електроника...
  • 1
  • 2

Тема "Препоръчайте само фризер 250-300 литра с цена до 1000 лв." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: