Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте, имам малко странен проблем с керамичния ми котлон. Тъч бутоните му отказаха да се включват при натискане с пръст. НО, при натискане с алуминиево фолио няма никакъв проблем - всичко си работи перфектно. Котлона е на 12-13 години и до сега си е работил безупречно. Някакви идеи каква може да е причината и дали подлежи на ремонт?
Благодаря предварително!
MamaMy - майстор
Разглобете плота. Извадете платките и огледайте за надути и изтекли кондензатори. Ако има такива ги подменете естествено. Измийте обилно платката със сензорите с обезмаслител. Същото направете с плота и от двете страни. Изсушете платката със сешоар за коса и сглобете обратно всичко.
Благодаря много за коментарите. При малко повече свободно време ще го разглобя плота. До тогава - с фолиото.
mrsch66 - специалист
Само че сещоара по-далеч от кондензаторите защото пак ще ги сменяте. И има си материали за почистване а не води и обезмаслители защото зеления цвят е неизбежен ако ги ползвате. :-D
MamaMy - майстор
вт юни 03, 2025 1:07 pmmrsch66 написа:
Само че сешоара по-далеч от кондензаторите защото пак ще ги сменяте. И има си материали за почистване а не води и обезмаслители защото зеления цвят е неизбежен ако ги ползвате. :-D
Не си много убеден в това което казваш. Ако сешоара вдига 80 градуса то това е пистолет за горещ въздух. За обезмаслителите мога да се обзаложа с теб. Ползвам ги от 30 години и освен позитиви нищо друго. Нямам съсипана платка. Чистата течаща вода също не е вредна ако платката не е под напрежение. След подсушаване е като нова. Ползвам и по-сериозни разтворители, но в случая има оптика на която може да повлияе. Ще се радвам ако приложиш примери за мнението си. Аз съм готов да направя дори клип как мия платка и какъв е ефекта. Дори бих го направил на собствения си компютър пред камера. :)
zz_stefanov - майстор
По кротко с обезмаслителя, че е агресивен. Неволно съм напръскал едни битове и още са на петна. Разбира се зависи от материала, но са възможни изненади.
За водата и спирта е така, подсушиш ли ги ги навреме няма проблем. Кондерите трябва да издържат на 115 градуса и не вярвам някой при сушене да ги прегрее.
prasse - специалист
Ползвайте изопропилов алкохол.
torbalan - Дървен философ
нед юни 01, 2025 11:40 amsvilka_d написа:
... НО, при натискане с алуминиево фолио няма никакъв проблем - всичко си работи перфектно...
При мен, като откаже да реагира на гол пръст, натискам го с тениската. До сега с тениска не е отказвал.
По-удобно ми се вижда от алуминиево фолио. Не пречи да пробваш.

Тема "Неработещи бутони на керамичен котлон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: