Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Baлepu - специалист
:-D Този ако си изкарва прехраната по този начин, си е умррял от глад. С канчок се работи уж за да се отхвърля повече работа. Този подхвърля по шепичка. Та той с мистрията може да хвърля по повече. А мазилката на клипа не мисля, че е издържала много време на стената. В случая е задължително "грундиране". Тези изронени от дъждовете тухли са покрити с хубав прахоляк. Този даже на ги и мокри. Тухлата дърпа влагата на цимента и той не може да "узрее" нормално. Така беше и с фаянсавите плочки, когато се лепеха само с цимент. За целта се киснеха предварително наколко часа във вода. Отделно - хвърля се със замах, за да влезе максимално материал във фугите. После се заглажда с натиск с мистрията, със същата цел, плюс да се омеси прахоляка с материала . Този с малата не прави нищо.
Ти говореше за рядка смес (за основа). Тази в клипа не е такава, макар че му се стича даже на тухлата.
Отстрани всичко изгежда лесно. Даже и електричарството. Виждаш много добре, че хора без нужното образование пускат разни тоци. Та и всеки ще нахвърля някакъв материал някак си по дувара, колко време обаче той ще остане там ...
Всяка професия си има тънкости. За животновъдството не знаеш, но в растениевъдството имаш известен опит. От страни е "ори, мели, яж", но сам си писал много пъти за всякакви съществени подробности ...
За армирането на САМО мазилка върху камък, аз също съм казал, че според мен е излишно. То може и да се позлати камъка с електролиза предварително "за още по-здраво" :wink:
Благодаря на всички включили се със съвет, работа по помещението ще започна напролет, като се позатопли, до тогава ще премисля всичко казано до сега и ще се постарая да зачистя стените. В процеса на работа ще кача по някоя снимка, на който му е интересно да погледне.

Все пак виждам ясно, че има различни начини, по които да подходя, но честно да си кажа и директно с варо-циментова мазилка с повечко цимент да го измажа, следващия ремонт ще остане за внуците ми, ако изобщо искат да живеят на село. :rolleyes: Но пък аз обичам да изпипвам нещата колкото може повече, така че определено ще има и нещо допълнително в този проект - я мрежа, я грундче, я нещо друго, но имам още време да реша.

Благодаря отново на всички и бъдете здрави! Наздраве! :partyman:
чет ное 27, 2025 12:08 pmchapara написа:
Успех👍
Чакай и аз, че подобни мнения са най-ценните!
Николов Н. - специалист
hidrazin
Заглавие: Re: “Продължаване” на бетонна колонаПубликувано: 19 ное 2025 23:56
Отговори: 41
Преглеждания: 9293
Не бе, просто един трупа постове и си мисли че с най-много постове ще го отличат с наградата НАЙ-УМЕН.
Нищо че и той не си разбира какво точно е написал де...
:partyman:

Тема "С какво да измажа каменна стена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: