Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
chapara - майстор
.😁
hidrazin - майстор
нед фев 15, 2026 7:38 amVLADO66 написа:
Няма значение колко кинта струва-видимските също са китайски, но с по хубава опаковка.
Абсолютно! То и аз за това говорех.
Ама ESPACE се опита на ни хлъзне - все едно тези на НеВидима са правени в център за космически технологии откраднати от руски подводници... :-D
Ето съвсем леко леко и потърсено набързо предложение - ЦЪЪЪК ...
Там ще си намерите повечето НеВидими керамични патрони...
:partyman:
ESPACE - майстор
За съжаление главите ф47 от високия клас на Видима не се намират в Алиекспресс. Сегa погледнах кореспонденцията във Viber и през 2018/2019 зимата ми замръзна и се спука такава глава на тераса и тогава е струвала около 15лв. И не се намираше по магазините, само с поръчка от сервиза на Видима.
А тези от линка може и да станат за някой от севлиевските смесители, а може и да има изненади. Даже съм почти сигурен в това.
chapara - майстор
Не зам къде оперирате повечето. Миналата седмица ми се обади стар клиент с батерия на Видима Идеал Стандарб, окболо 10 годишна. Прокапала и му трябваше мисля превключвател за едноръка такава. Казах му да отиде в магазин дистрибутор на марката. Отишъл, имали, продали му за 17€. Сглобил и готово. Не знам кой ги е купил ,но преди 6 месеца купувах смесител. Склада им е пълен до горе и ако нямат модела го поръчват по каталога и до няколко дни си го взимаш.
Толкоз от първа ръка.
Вие си говорете, обичам Ви.

hidrazin - майстор
пон фев 16, 2026 5:49 amESPACE написа:
За съжаление главите ф47 от високия клас на Видима не се намират в Алиекспресс.
За съжаление имаме конкретна тема, с конкретен смесител и той не е от "високия" клас.
Друг е въпроса че в Алиекспресс се намират 47мм глави... Само дето не ми се рови да сравнявам.
пон фев 16, 2026 5:49 amESPACE написа:
А тези от линка може и да станат за някой от севлиевските смесители, а може и да има изненади. Даже съм почти сигурен в това.
Я па даже съм почти сигурен че ще станат и съвсем отговорно бих пробвал... :-D

P.S. Ноооо... темата ми беше полезна.
Извода от нея е да не си купувам висок клас белгийско дърво от Видима.
Плюс че вече и качеството им е на нивото на средно китайско...
chapara - майстор
Нещо някой те е налъгал на битака. Съжалявам 😉.

https://www.vidima.bg/
Кой има каталлог за 2026г. ако потъва.
Да, не е Майбах, но аз ги харесвам, имам техни продукти и такива отклонения за които прочетох не са типични, а и не съм наблюдил, а съм в сферата :?

Ноо, всеки си има неговия Господ, за да му вярва.
hidrazin - майстор
пон фев 16, 2026 10:30 pmchapara написа:
Нещо някой те е налъгал на битака.
За кое по-точно?
Какво общо има някакъв си каталог?
Защо дори в тая тема има отрицателни отзиви че прехвалената НеВидима от последните годни вече не е това което беше?
Първата криза с НеВидима беше някъде през 2012-та - 2014-та когато съкрати персонал и дори замени дълг срещу акции и облигации.
Няма как щото тогава беше на червено и то доста.
Следващата беше скоро, през 2023-24-та когато беше купена от Villeroy & Boch ... :)
И да, всичките дати съвпадат със спада на качеството...

Ти какво си мислиш, че компания почти във фалит ще повиши качеството или дори ще успее да го запази ли?
:-D Разбира се че НЕ. Ще се опитат с "икономии" да спасят компанията. И използвайки името което вече има доказано качество (ама било качество).
А икономиите са ясни - по-ниско качество, материали, производство...
chapara - майстор
Не съм забелязал спад, друго какво да кажа. Може пък да има гаражно производство :?
Както някъде беше казал, ,,плочкаджиите'' ,подминах. Контактувам със сериозни шефове на дистрибуторски фирми, имам 25% отстъпки и никой не се ебава с мен, плочкаджията в очите на слепите. Не ми плащат за това, но на познати и клиенти давам отстъпките си до стоитинка безкористно. За това казах че имам наблюдения във времето. Никккй не ми е казал за проблем от над 20години до ден днешен. Както и да е , всеки знае джоба си.
:toimonster:

Тема "Течащ смесител Видима, въпрос..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: