• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lebendi - специалист
emosms щом е едноосов обков си лесен- само мартина и насрещници-сваряш мартината от крилото и един насрещник от касата за мостра и отиваш до някой склад за ал. профили и обков за нови.
Все пак мисля че този обков е такъв,защото е останал без смазка-опитай първо да го почистиш,смажеш и регулираш
(регулирането на уплътняването каса към крило става от кръглите части на механизма с шестограм)и може да изкара още някоя година/и.
emosms - специалист
lebendi написа:
emosms щом е едноосов обков си лесен- само мартина и насрещници-сваряш мартината от крилото и един насрещник от касата за мостра и отиваш до някой склад за ал. профили и обков за нови.
Все пак мисля че този обков е такъв,защото е останал без смазка-опитай първо да го почистиш,смажеш и регулираш
(регулирането на уплътняването каса към крило става от кръглите части на механизма с шестограм)и може да изкара още някоя година/и.
Ще го измислим, докато стане студено тр. да се оправи.

Мартина - това, лайсните ли са?

Реглажа май го схванах - палците с имбуса се въртят ексцентрично.

Допълнително, на неподвижната част на дограмата онези планки ли са, как да ги нарека - в които стопират палците:
- допълнително има мегдан да ги преместя малко за да захапва по-рано и да стяга.
Само с тоя самонавивния, дупка до дупка, не знам как може да го мръдна 3-5 мм надолу.
Освен ако няма различни дължини, тука ги меря 46 мм, примерно да има 50, 54..

Иначе изместих ексцентрика, но пак не прилепва идеално, трябва още малко.
lebendi - специалист
Мартина е т.нар. лайсна,това на неподвижната част на дограмата са насрещници,добре си се ориентирал с ексцентриците,но провери първо дали не е провиснала и ако е я повдигни малко от долната панта(под капачката трябва има болтче и въртиш надясно за повдигане) така ще я приближиш и до насрещниците и може да избегнеш местенето им.
  • 1
  • 2

Тема "Заял прозорец на дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: