Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
torbalan - Дървен философ
изразява съмнение в познанията и опита на майсторите, с които си говорил...

половин година след пускането на темата да кажа какво се случи...

едната стая е шпаклована повторно, в другата оправихме само пукнатините...
в кухнята, където беше шпакловано с лепило - има най-малко пукнатини...
Chefo77 - майстор
torbalan написа:
изразява съмнение в познанията и опита на майсторите, с които си говорил...
И аз така предполагам, но дали познава майсторите, за които аз говоря? Не казвам, че са прави - в края на краищата и аз напръсках стената с такъв грунд - искам да разбера дали е така. Не моля за окачествяване на хората, които са ми дали тази информация.

За мен например едно лепило за паркет е достатъчно добро, други които ползват 3 пъти по-скъпо казват, че е ташак. Аз ли съм грешен или просто те не искат да "слязат толкова ниско"?

Затова и попитах - ДАЛИ наистина е така. Все пак, предполагам, колегата не е гуру-то на грундовете, очаквах и други да го подкрепят ... или да го оборят :) :)
toni_g79 - специалист
Нека поразсъждаваме,грунд 1 литър,колко % е вода в него и колко,някакво активно вещество.нека кажем 60 към 40,след което взимаме тези 400 гр.активно вещество и го разреждаме с 10-12 литра чиста вода ,значи вече имаме 400 грама вещество разтворено в средно 11 литра вода.С тези 11 литра вода колко площ може да се покрие.Според мен да кажем 30 квадрата,но реално са повече мисля .Значи 400 грама разхвърляни на 30 квадрата ,образуват филм тънък ама много тънък който трябва трябва да отговарят на-------
Прониква в порите на основата и я заздравява;
Свързва праха по повърхността;
Импрегнира основата и уеднаквява засмукващата й способност;
Намалява разхода на боя;
Запазва устойчивостта на мокро триене и миене.-----------
Айде нема нужда и това от 400 грама вещество разхвърляно на 30кв,на цена само 6 лева примерно.Който не може да мисли да си вярва на тези глупости.
Наистина трябва да се грундира,но ИСТИНСКИТЕ грундове не са евтини,или са поне маалко по-евтини от боята,и НЕ се разреждат или поне не в такива съотношения ,нямам как за пари на една кутия цигари да искаш да имаш хубава и здрава основа.Хубавите грундове "ПРАЙМЕРИ" ги има,но явно нИкой не ги ползва заради цената,и хората шляпат розова вода и си мсилят че правят нещо.
Всичко това го казвам във връзка с БОЯДИСВАНЕТО!!!!!
stivemaster - майстор
При измазване на стара тухла има задължителни мерки които трябва да вземете :
1. Сваляне на старата мазилка - ИЗЦЯЛО
2.Намокряне на стената добре с вода
3. Грундиране с дълбокопроникващ грунд
4. На снадки и съмнителни участъци полагане на мрежа.
5. Измазване с МАЗИЛКА с дебелина мин. 1см. ,а не с шпакловка.
6 Финишно шпакловане.
torbalan - Дървен философ
еееее закъснял съм за таз процедура...

но, като я чета - звучи ми логична....
trix - специалист
:)
Последна промяна от trix на нед ное 21, 2010 1:07 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Познаваш ги, но някой друг път. Зададох нормален въпрос, очаквах нормален отговор, ти изпадна в някакви излияния.
Ако човек работи с качествени материали и гарантира за качеството на работата си, той няма ли право да пренебрегва боклуците на пазара и да изразява негативното си мнение за тях? А аз като ламер, как мога да разбера кои са боклуците, освен да попитам знаещи?

Хайде пак в моята сфера ... Знаеш ли колко евтини лакове има? Нееееевероятни. Ама много нееевероятни. Полиуретанови. За суперцената от 4.50-5 лева на кутия! И са толкова невероятни, че за един гол ... сам се сети какво не стават. Обаче, мамка му, знаеш ли колко почитатели имат - особено в обхвата на "циклим-за-2-лева-безпрашно" ... Ако питаш тях, лаковете са си много хубави. Ако питаш някой, който държи на качеството ... :?

А, и да не забравя - да, качеството струва пари. И Желание от страна на този, който ще пипа нещата. С трици маймуни не се ловят.
Делян - специалист
trix, би ли ни отворил твоите майстори к'во ти говорят.
А иначе в случая, въпреки че автора на темата отдавна е забравил за проблема, не мога да разбера как в/у гола тухла директно ще шпакловаш с гипсова шпакловка. А грунда е по-малкия проблем.
trix - специалист
нямам майстори защото сам си работя,така че в качествата на грунда съм се убедил лично,
начин за измазване на стена е посочил stivemaster,аз бих добавил че цимента не може да залепи за пластмасовата мрежа,и за да не ставам досаден няма да казвам как би могло сместа да стане по лепкава

" не мога да разбера как в/у гола тухла директно ще шпакловаш с гипсова шпакловка"

това кой го говори сега?
strelec99 - помощник
Заглавие: здравейте какво да използвам за шпакловка?

стените ми са на груба варова мазилка (рони се).един ми каза първо с грунд бетон контакт на боро,после ротбанд,мрежа,пак ротбанд и накрая сатен.друг ми казва първо шприц и после сатен,трети с грунд,лепило и сатен.какво да правя?моля помогнете.....

Тема "напукана шпакловка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: