Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
romanpm - майстор
Укъси с някъкъв тънък проводник този предпазител сложи 20 грама вода в чашка и я пусни на максимална мощност за 10-20 сек.ако стопли купи си някъкъв предпазител 0,8А и го монтирай някак там малък стъклен струва стотинки , не се притеснявай нищо не може да се случи :wink: Ако не стопли възможно е проблем с магнетрона или диода...
lov - майстор
romanpm написа:
Укъси с някъкъв тънък проводник този предпазител..

Да така ще стане само че при следващото изгаряне ще има мал;ко циркове.

Понеже са трудни за намиране тези бързодействащи предпазителчета процедира се по следния начин:

Нагряваш със запалка металното калпаче от едната страна. И след това внимателно до изхлузваш. По същия начин и от другата срана. Внимаваш да паднат на основата си защото вътре има известно количество припой и да не се разпилее. От едната страна има пружинка единия край на която е бил запоен на калпачето а от другата страна е бил калибрования проводник. На негово място запояваш отново такъв. Ще се ориентираш къде. Там има малка плочица където е бил прищипан към пружинката. Ползвай проводник с приблизително същата дебелина. За целта си има калибрирани такива но едва ли ще намериш. Отдавна никой не се занимава да ремонтира такива предпазители. След това сглабяш по обратния ред. Първо слагаш пружинката и калпачето като пак нагряваш с запалка така че да се разтопи припоя в калпачето и притискаш до охлаждането му. От другата страна издърпваш проводничето докато разтоянието между витките на пружинката стане около милиметър и надвяаш другото калпаче. И пак процедутата със запалката за да се спои с него. Не използвай метални предмети като махаш и слагаш калпачетата, че от допира със стъклената тръбичка да не я пукнеш. Достатъчно дълга е и можеш да си я държиш с пръсти спокойно докато махаш калпачетата. Докато се загрее ще си приключил в едната страна.
Дано се справиш.
pnik - напреднал
Тъй като не намерих, същият бушон , реших да поправя стария по горния метод. Не ми е за пъви път да прибягвам до него.И за зла врага се счупи стъклената тръбичка.Намерих друг подобен бушон и го запоих.За съжаление фурната пак не стопли и по всичко личи , че се е запътила към Recycle Bin, тъй като един магнетрон е около 40-50 лв.Сега ще помоля един приятел да види тоя диод, понеже аз бях до тук и това ще е последното, което ще направя.Явно е за нова.Все пак за 10 години добре работи.Благодаря на всички отзовали се по темата.
lov - майстор
За да изгаря тоя предпазител има причина а тя в 90% от случаите е претоварване намагнетрона. И то поради замърсявана на камерата на вълновода. Както и екрана му.Виж имаще подобни теми в които съм давал съвети. Високоволтовия диод в повечето случаи пробива тоест окъсява. Но тогава печката ръмжи тоест товари се трафа. И гори предпазител на входа. Тъй че погледни си нещата пак. Има и едни налепени по магнетрона термозащити. Понякога те също не се възтановяват.
tripioo - специалист
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: аве пичове супер сте .... и на мен ми изгоря този бушок и мислех да хвърлям печката.... проблема като на колегата ... и моя бушон го няма (вече)... та ще взимам нов , но сси счупих екрана ... .дали мога да го иползвам докато има пукнатина или да не бързам...

Тема "Съвет за микровълнова печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: