Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
dandan74 - специалист
чух от едно място че могат да се преправят батерии на винтоверти като се монтират литиево -йонни елементи за батерии за лаптоп,аз лично видях такава,3,7 волта - 3000мА ?
vvventsi - специалист
dandan74 написа:
чух от едно място че могат да се преправят батерии на винтоверти като се монтират литиево -йонни елементи за батерии за лаптоп,аз лично видях такава,3,7 волта - 3000мА ?
с литево йоните ,сложна работа,те трябва да се зареждат до точно 4.2V ако се презаредят може да гръмнат ,трябва електроника която да следи напрежението на всеки един елемент по отделно ,а не на цялата батерия,това е сложното при тях,намери си никел кадмииеви клетки запоиги и си гледай здравето!
dandan74 - специалист
ще поразуча още малко от един приятел как точно стават нещата защото той ми каза че слагал някви чипове и ще пиша.но пък казва че машинките стават двойно по издържливи и по леки-затова ми е любопитно.
MMIel - специалист
dandan74 написа:
Точно това е начина. В батериите от лаптоп обикновено се скапват няколко елемента (един или два). Останалите са си читави. Просто трябва много да се внимава, защото зареждането на литиево-йонните батерии е по-специално. Има опасност от избухване и не е за всеки.
Поръчал съм си ето това зарядно и скоро ще постна снимки как NiCd батерии 1000mAh се подменят със Li-Ion 2200mAh(такива излязоха от скапаната батерия на лаптопа :) )

едит: Ето ги и снимките. Има още да се доработва. Сивите кабелчета трябва да се свържат към специална букса за балансьора на зарядното за да могат елементите да се зареждат в пакет. Елементите са тип 18650 (ф18мм и 650мм дължина) от скапана батерия на лаптоп.
Старата батерия беше толкова зле, че като я смъкна от зарядното и завия 5 винта и умираше. А сега усещането е невероятно. Вече трети ден като се прибера от работа хващам винтоверта и завивам по 4-5 винта ей така за кеф. Днес дори преправих единия родилен сандък на зайците и все още има ток в батерията. Имам чувството, че ще работи цяла седмица без заряд. Много се разприказвах, ето ги и снимките:
Прикачен файл:
IMGP2924f.jpg оригиналният вид на разглобена батерия
Прикачен файл:
IMGP2925f.jpg
Прикачен файл:
IMGP2926f.jpg
Прикачен файл:
IMGP2927f.jpg
Ако има интерес ще постна повече снимки като получа зарядното.
Между другото в сайта има и невероятни пакети литиево полимерни батерии по 5Ач-8Ач. Вярно, че са цифра, но за около 100-120$ може да се поръча зарядно + пакет батерия, които на какъвто и винтоверт да се монтират ще разбият по характеристики доста скъпи Li-Ion модели.
EDI - майстор
За съвсем любителски цели можеш да си направиш пакет, ама за професионални няма да стане.Тези елементи нямат необходимата плътност на тока.Освен това я няма и електрониката, която се слага в пакета и съдържа трите защити на елементите.
MMIel - специалист
Винтовертът се ползва за любителски цели. За сега съм много доволен както казах, но конверсията е едва на 3 дена :). Когато се опитвам да го спра с ръка ампеража скача до около 7А и не успявам. Електрониката за защита на елементите е в зарядното. За това между всеки елемент има изведено кабелче. Единственото което трябва да добавя в пакета е температурният датчик, който се включва също към зарядното. Ако не ме задоволява времето или мощността винаги мога да си поръчам ето този пакет например http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ttery.html за по малко от 20$ - 4000mAh и 20c разряд.
EDI - майстор
А, не само в зарядното има защити.Пакета съдържа доста електроника, която е от значение при самата работа на пакета в машината.Вътре е защитата от претоварване, прегряване и дълбоко разреждане.Но, както казах, за любителски цели ще ти свърши работа.

Тема "ремонт на батерия на винтоверт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: