• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
n2
Здравейте,

искам да ремонтирам една фаянсова плочка сама. Избрах си лепило с която да я залепя и си купих нужния за тубата лепило пистолет. Но се оказа че не ми е ясно как да работя с него и как да сложа тубата. Изпращам снимки на тубата и пистолета и се моля някои да ми обясни как да я сложа в него и как да работя след това с пистолета. Много ще бъда благодарна на всеки които ми помогне и даде съвет.
Интересува ме също и как да запзя след употребата неизползваното лепило, т.е. как да запечатам отворената туба за да мога да използвам отново лепилото.

Благоря на всеки който се отзове на този неистов зов за помощ.

Прикачен файл

pistolet.jpg
pistolet.jpg (67.85 KиБ) Видяна 19921 пъти

Прикачен файл

lepilo.jpg
lepilo.jpg (65.76 KиБ) Видяна 19921 пъти
Чаро - Акълия
Развиваш накрайника режеш върха на тубичката и навиваш накраиника. След като свършиш работа навиваш червената капачка върху накраиника, и запазваш лепилото (работих със същото лепило- има капачка).
За пистолета друг (сигурен съм ) ще ти обясни. Мен ме мързи :oops:
velsi - Почетен майстор
Натискаш палеца 1, държиш го натиснат и дърпаш буталото 2 до края. Вкарваш предния край на тубата в гривната 3 и помпиш на ръкохватката 4. Както колегата каза, преди това трябва да си отрязал върха на тубата.

Съвет: когато искаш да спреш за момент нанасянето на силикона (лепилото) натисни палеца 1. Иначе буталото остава под напрежение и силикона продължава да изтича, макар и бавно.
Успех!

Прикачен файл

pistolet132.jpg
pistolet132.jpg (66.01 KиБ) Видяна 19900 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
Като свършиш работа не навивай отгоре червената капачката, защото тя няма да предпази лепилото. Просто изцеди малко от материала и с наплюнчен пръст оформи отгоре нещо като тапа под формата на гъба. Това може да направиш както върху накрайника, така и върху отвора на тубата, ако махнеш накрайника. Препоръчва се да е върху накрайника.
zvetomil - специалист
Въру накраиника ако не е отрязан много ниско,аз завивам глуха гаика (със шапка) фи 8 мм.и така предпазвам лепилото и силикона които са без капачка до следвачия монтаж.Купил съм си цяло пликче такива гайки,че ги губя постоянно като почна работа.
Domashen_maistor - специалист
zvetomil написа:
Купил съм си цяло пликче такива гайки,че ги губя постоянно като почна работа.
:2thumbs: :lol: :lol: :lol: И аз 90% от времето си търся инструментите, и в станалите 10% работя. Мале кво ли щеше да стане ако беше обратно. Сигур строителен бум :lol:
kaltchevmg - специалист
Ха Ха :) и аз в по голямата част от времето си търся инструментите. На комшията гаража му подреден като по конец ама е с две леви ръце. Добре че е той, че всякакви инструменти има.
EDI - майстор
А сега де, той и жена има сигурно.......... :? :lol: :-D
bou81 - специалист
ако отвора на фунията го изрежеш да е по малък аз навивам една видия и си решавам проблема това е единственото решение за мен
kaltchevmg - специалист
Ами има но просто е подреден.
  • 1
  • 2

Тема "Пистолет и как се работи с него?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: