• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
DStefanov - специалист
Здравейте,
Днес е един от последните хубави дни и аз реших да се направя на майстор :wink: . Искам да шпакловам балкона от вътрешната му страна с шпакловка, която ми остана от топлоизолацията на апартамента. Това е тази драскана мазилка, която се полага най на края. На снимките може би се вижда по-добре. На снимките се виждат и инструментите с които разполагам и въпросът ми е достатъчни ли са за тая работа. Има ли особености при полагане на мазилка от подобен род. Имам в предвид ситните камъчета вътре в нея. Помагайте, защото с драскана мазилка досега не съм се занимавал. Това, което виждате на снимките аз съм го правил и мисля, че не е проблем да шпакловам, поне да се пробвам. Значи на парапета съм сложил 3см. стиропор, мреже и после шпакловка. Само драсканата мазилка ми е зор.
Благодаря предварително на отзовалите се. Днес трябва да я направя

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (96.5 KиБ) Видяна 8449 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (98.79 KиБ) Видяна 8449 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (98.45 KиБ) Видяна 8449 пъти
evdoki - специалист
Трябва ти и пластмасова пердашка за структуриране на камъчетата
Нанасяш с маламашката материала, около 2- 3 квадрата, обираш да няма много наслояване и после структурираш с отривисти вертикални/ кръгови, зависи какъв ефект искаш да се получи/ движения. След всеки вертикалин мах обираш останалия материал по пластмасовата пердашка.
Накратко е това
DStefanov - специалист
evdoki, Благодаря за бързия отговор.
Моля те обясни само какво е това - пластмасова пердашка за структуриране на камъчетата. Не съм виждал такова нещо :? . Иначе искам камъчетата да са с вертикална структура, както на първата снимка. Не искам да се получи разлика в мазилката. Ще бие на очи веднага. Иначе горе-долу е ясно. :-D
DStefanov - специалист
negramoten, Благодаря за изчерпателния отговор. Мисля, че мога да зе захващам за работа, пък после ще показвам снимки :lol: . Само такава пердашка нямам, но мисля че и с металната маламашка ще стане работата. А, може би не съм прав. Пердашката е пластмасова и по дебела. Ако кажете че не става ще ходя да купувам :)
Стахотни сте!
negramoten - специалист
Според Евдоки трябва точно такава, аз не съм правил подобни неща. Само помогнах с информация. Направо иди си купи, за да не получиш нежелан ефект. :)
freshenero - специалист
За толкова малко не се набутвай да купуваш,ще свьрши работа и металната ти маламашка,само си приготви сьд сьс вода и я мии или топи по-често,да не остава от материала по нея,като гледаш да и даваш наклон придвижението ,нагоре-надолу,да не забиваш сьс края и.Давай смело и безотговорно :lol:
DStefanov - специалист
Няма да рискувам и ще купя пласмасова пердашка :lol: . Благодаря за съветите.
DStefanov - специалист
Почти приключих! Скоро и снимки ще има :-D .
DStefanov - специалист
Ето това направих с Ваша помощ. Нямало нищо страшно :lol:
Хиляди благодарности!
п.с. Остана само да си почистя, че жената..... :-D

Прикачен файл

6.jpg
6.jpg (98.5 KиБ) Видяна 8311 пъти

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (96.81 KиБ) Видяна 8311 пъти

Прикачен файл

4.jpg