Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
shpaci - напреднал
Привет на всички Майстори и съфорумци имам следният проблем.Понеже си падам малко рибарче имам нужда от Вашият съвет как да си поправя малко дъното на палатката ми, която е полска от старите с гумирано дъно на спалното помещение.Та иде реч ,че от една година нещо започна да ми лепне на допир и да се трие гумираното от дъното и отдолу си се е показало на места -плата които си е бризент и започна да ми пропуска водица на по обилни валежи.Питането ми е има ли някакъв начин да се гумира отново или трябва да купувам нов гумиран плат за пода?Благодаря предварително.
PCL82 - майстор
Гумата ако е обикновена се разтваря в бензин. Не съм пробвал но така са ми казвали. Предполагам може да се разтвори малко гума, да се мине дъното с малко бензин и после да се намаже с разтворената гума. Други варианти са да се ползва полиуретан (в туби като силикон). Или да не се разчита вече нагумата и да се импрегнира плата със специализиран импрегнатор например Nickwax.
pet.kan - специалист
гумата най-общо казано е вулканизирана смес от каучук, пълнители (сажди и пр)
в бензин може да се разтвори естествен каучук, но след изсъхване ще продължи да лепне, а при ниски температури се втвърдява
с импрегнатор за дрехи не е трайно
ако ти е много мила палатката, потърси тънък изкуствен брезент, като за чергила на камиони или парче винил от билборд, та смени дъното
по-лесно и не много по-скъпо: има разни палатки на промоционални цени - хем леки, хем от по-съвременни и здрави материали

Тема "Гумиран плат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: