• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
petrov_belota - специалист
С какво мога да запълня тези дупки ?
http://prikachi.com/images/116/2934116q.jpg
След запълването на дупките мисля да грундирам и да ударя 1 латекс :)

>> предположението ми е от цимент + по-финен пясък + вода, но в какво съотношение да са ?
Редакция: Така мисля, че е по-добре, ако има проблеми все още - моля за извинение :)
Последна промяна от petrov_belota на вт фев 01, 2011 10:00 pm, променено общо 1 път.
panalov - специалист
По добре само циментова шпакловка.
me_against - специалист
Това шупли в панелна стена ли са?
toni_g79 - специалист
ако ще боядисваш ще ти е необходима цялостна шпакловка ,не само запълване на дупки :)
peter_m - специалист
Най-лесно ще е да лепнеш тапет (по принцип не съм фен на тапетите), така няма да ти се напага да запълваш дупките, или и да ги запълниш ще е на грубо.
За латекс ти трябва цялостна шпакловка.
petrov_belota - специалист
какво представлява това цялостна шпакловка ?
т.е как се прави, по цялата стена ли се разнася матряла ?
>> мии ако направя няква минерална мазилка, или мнооо леф ще ми отиде :?

// тапетите не са работа, може да подпухнат :/ все пак - маза :D
\\ шупли са - да :)
8180 - майстор
Петров,
Виж Правилата за снимките.
me_against - специалист
Имах същия проблем лятото в кухнята и коридора. :) Обаче при теб ще стане по лесно и с по-малко операции, щом е мазе. Най-лесно можеш да зашълниш дупките с евтин теракол, като пред това почистиш стената от прах и малки камъчета, който се подават над бетона. Грундираш задълцително с бетонконтакт (розов грунд на Боро) за здрава основа. После изравняваш вдлъбнатините пак с теракол. Минаваш цялата стена една ръка шпакловка. Гипс и латекс не са подходящи за мазе. Боядисваш с фасаген. За декорация можеш да използваш различни ефекти (както изкаш с минерална мазилка) - многоцветно боядисване, релефна боя, боядисване с релефен валяк. Потърси из форума или чичо Гугъл. Цени различни и нещо на промоция можеш да хванеш.
Георгиев - специалист
Най-лесния и евтин начин е с теракол плюс шкурене после. Ако искаш по-фин резултат със сатен гипс и пак фина шкурка. Ако се стараеш достатъчно може да стане и без да шпакловаш цялата стена.
Pooh - майстор
Георгиев написа:
Най-лесния и евтин начин е с теракол плюс шкурене после. Ако искаш по-фин резултат със сатен гипс и пак фина шкурка. Ако се стараеш достатъчно може да стане и без да шпакловаш цялата стена.
Колега, каква е идеята за "шкурене" на теракол, че аз, като прост човечец, не я схващам нещо?
  • 1
  • 2

Тема "С какво да запълня дупките по стената ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: