Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Еклектик - специалист
Колко торби цимент са необходими за 1 кубик баластра за постигане на максимална здравина на външно покритие върху земя с дебелина 6-8 см замазка и скара в нея?
Тани - модератор
Интересно - 16 торби по 10 лв - 160 лв (предполагам въпроса не е за 25 килограмови торби)! Е как тогава ми карат от 40 км готов бетон Б15 с бетонпомпа за 90 лв./куб.крайна цена???
torbalan - Дървен философ
16 25 килограмови
цената им е под 5 лева на дребно дори в наше село...

така че сметката горе-долу се връзва...

всъщност, на самата торба са дадени пропорциите...
Стефко - специалист
Еклектик написа:
Колко торби цимент са необходими за 1 кубик баластра за постигане на максимална здравина на външно покритие върху земя с дебелина 6-8 см замазка и скара в нея?
Към баластрата няма ли да се добави и малко пясък?

Иначе, "па бабешки", един кубик баластва са 24 колички РК1. Ако пропорцията е 4:1, то ще са необходими минимум 6 торби цемент от по 50 кг.
Илиян Илиев™ - майстор
Тани написа:
Интересно - 16 торби по 10 лв - 160 лв (предполагам въпроса не е за 25 килограмови торби)! Е как тогава ми карат от 40 км готов бетон Б15 с бетонпомпа за 90 лв./куб.крайна цена???
Какво означава Б15 и какво общо има с понятието максимална здравина?

Май е по-добре човека най-напред да се уточни какви натоварвания ще има върху този бетон. После да изчакаме компетентното мнение на Фло. И чак после да даваме примери за цени и транспорт.

А че си трябва пясък, трябва си.

Да не говорим, че силата не зависи само от количеството цимент. Значение имат съотношението на пясъка и баластрата, както и самия номер на баластрата.

Иначе, май всички знаем, че водата също отслабва бетона.

Та обобщавайки горенаписаното от мен - Нека бъдем малко по-сериозни, господа.
Фло - специалист
Прав си колега Илиев! Въпроса е много неясен,за да се впускаме в препоръки:човека пита за баластра ,после за замазка с "максимална здравина". Щом не е за настилка от бетон ,аз не знам какво да кажа.
Тани - модератор
У наше село баластра се казва на филц+пясък или пясък+дребни речни камъчета към които се добавя цимент за да стане бетона! :wink:
Фло - специалист
Тани написа:
У наше село баластра се казва на филц+пясък или пясък+дребни речни камъчета към които се добавя цимент за да стане бетона! :wink:
А замазка на какво казвате?
Тани - модератор
Сега разбрах какво си имал предвид! Но щом е върху земя предполагам се има предвид почва :?

Тема "Влагане на цимент в баластра" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: