Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
bacekoko - напреднал
От известно време търся с какво да си реша проблема, който е следния.
Гаражната ми врата отдолу има луфт от около 3-4-5см на места, от където ми влизат всякакви боклуци, листа и т.н.
На времето съм виждал да слагат някаква гума...но аз търся и нищо не намирам подходящо. Забелязал съм че има такава гума на казаните за смет на капаците.
Вратата се отваря нагоре, не се плъзга...ако има значение.

Моля предложете ми от къде мога да си намеря нещо подходящо...
piron45 - майстор
Колега, намери си някое парче транспортна лента. Ще ти свърши работа.
preslav - майстор
bacekoko написа:
От известно време търся с какво да си реша проблема, който е следния.
Гаражната ми врата отдолу има луфт от около 3-4-5см на места, от където ми влизат всякакви боклуци, листа и т.н.
На времето съм виждал да слагат някаква гума...но аз търся и нищо не намирам подходящо. Забелязал съм че има такава гума на казаните за смет на капаците.
Вратата се отваря нагоре, не се плъзга...ако има значение.

Моля предложете ми от къде мога да си намеря нещо подходящо...
Подобен проблем реших с парче балатум свито по дължината на изрязаната ивица като тръба или да го кажем с формата на капка (след като го захванеш към долния край на вратата). Същата работа би ти свършил и гумен маркуч с диаметър малко по-голям от най-големия ти просвет - при затваряне на врата маркучът се заплесква колкото и където трябва.
bacekoko - напреднал
Маркучите ги гледах днес, но ми се сториха прекалено дебели и твърди по-дебелите, които биха ми свършили работа...
Виж с балатума май ще стане перфектно :)
preslav - майстор
bacekoko написа:
Маркучите ги гледах днес, но ми се сториха прекалено дебели и твърди по-дебелите, които биха ми свършили работа...
Виж с балатума май ще стане перфектно :)
Балатума има неприятното свойство да старее и да се цепи от студ и топло, но подходяща ивица от каучук (примерно вътрешна гума от по-голяма машина) може да се ползва по същия начин - явно си схванал идеята ми.
batkotony - специалист
Много добри резултати съм постигал с ивици винил от стари реклами.Монтирам по горепосочения начин.Ако е много голям луфта и се гони твърдост се слага двоен и пак се прави капковидната форма.Работи и при вертикално отваряне и при класическо с панти.
bacekoko - напреднал
Мда, като разглеждах балатума, точно това се сетих-как след зимата няма да прилича на нищо от суда...
Винил имам също под ръка...утре ще майсторя :)
антон_31 - напреднал
намери стар пожарникарски маркуч
Pol™ - напреднал
Аз сложих парчета поликарбонат.

Тема "Въпроса за гаражна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: