Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ZEDYCUS - майстор
Здравейте, рязах канали в бетон за Вик в банята с шлайфа и по едно време диска спря да се върти, но двигателят си работеше. Помислих, че са се изронили зъбите или на ротора, или на зъбното колело. Днес го разглобих шлайфчето(Айнхел 125мм, 950W) и с учудване установих, че е скъсана шпонката между конусното колело и оста му. :?: Къде в Пловдив мога да намеря такава странна шпонка, представлявала е част от цилиндър- фи10мм дебела е 3мм. Ще покажа снимка, че не мога да я обясня. Други поражения няма, оста не е надрана, двигателя си работи.
Поздрави.

Прикачен файл

DSC03222.JPG
kuger - майстор
Стругар, прави ти копче с нужния размер, от подходяща стомана, пр. 40Х, режеш си сегмент и си готов.
Това при условие, че не си намериш готова шпонка.
marian1 - майстор
Е що не пробва в гаранционният им сервиз? :lol:
ZEDYCUS - майстор
Аз точно това питам къде, ако знаех къде е сервиза на Айнхел нямаше да има тема. Шлайфа не е в гаранция, нямам и представа откъде е купен.
Като гледам май ще мина на вариант стругар. Мерси kuger :partyman:
miliad - майстор
Сервиза е на Васил Априлов в блока срещу сградата на Второ районно ПУ и Паспортна служба. Има офиси на М-тел и DHL като ориентири .
ZEDYCUS - майстор
miliad
Сервиза е на Васил Априлов в блока срещу сградата на Второ районно ПУ и Паспортна служба. Има офиси на М-тел и DHL като ориентири .
:prayer: Мерси. Утре ще проверя дали продават. Поздрави.
MamaMy - майстор
Ako не се оправиш никак, мога да разглобя моя Енхел и да ти пратя шпонката. След дълги години вярна служба, стана за ротор и го пенсионирах.
ZEDYCUS - майстор
Мерси, но няма нужда :prayer: , ако няма в сервиза, ще поръчам на познат стругар да ми направи. Иначе с куриери не ми се занимава. Поздрави. :partyman:
ZEDYCUS - майстор
Не опрях до сервиза на Айнхел, разминах се с една почерпка :partyman: и станах притежател на 4 шпонки.
При почистването на старата грес, открих вероятния виновник за късането на шпонката. От застопоряващия бутон е било отчупено парче от отливката и сигурно е заклинило диска.
Някой колега от Пловдив ако закъса за шпонка, имам излишни. :wink:
От утре машинката влиза наново в боя с теракотата, то бетона свърши(ма и макитата е железна) :-D

Прикачен файл

DSC03249.JPG

Прикачен файл

DSC03251.JPG

Прикачен файл

DSC03252.JPG

Тема "Скъсана шпонка на ъглошлайф Айнхел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: