• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
bbibata - помощник
Здравейте, монтираха ми метална врата. Монтирана е с пяна в стена от тухла четворка. Искам да я си я обърна но не зная с какво? Мислех с гипс, ала доколкото знам е агресивен към метал? Теракол? Колор кит? Или? Помагайте моля!
VLADO66 - майстор
Боядисваш касата с Протекта черен графит или някакъв друг ефект на ковано желязо.Обличаш касата с PVC мебелно фолио.Намазваш контактната повърхност на метала с гипса с полиуретанов уплътнител.Ето ти три варианта.
kozl - майстор
Къде е вратата? Вероятно е на щок, щом трябва да обръщаш. Ако е в Сутерен и има влага - гипса е неподходящ. Ако няма влага боядисваш метала с грунд и може с гипс или гипсово лепило. Дори може комбинация ленти от гипсокартон (като мастари) + гипсово лепило. С варов разтвор също може па дори и да не е грундирана.
Пяната е велика :shock: , ама няма ли някое желязо в тухлите за анкер?
bbibata - помощник
Вратата е преходна от коридора към гаража. Мисля, че с влага проблем няма да има. Иначе е монтирана и с дюбели между тухлите. Забравих да спомена :) , че е прахово боядисана, е жулната тук там. Ще я фотографирам и ще я пусна малко по - късно. Благодаря ви за отговорите.
bbibata - помощник
Ето и малко снимчици, че да не говоря глупости.

Понеже имам наличен фюген фьолер - мислех с него да лепя ивици от гипскартон като преди това запълня отворите на тухлите, за да няма преразход.

Прикачен файл

IMAG0741_2.jpg

Прикачен файл

IMAG0743_2.jpg

Прикачен файл

IMAG0740_2.jpg Тук май пише нещо за покритието, но немският език не ми говори много ...

Прикачен файл

IMAG0738_2.jpg Това е от хубавата страна.
VLADO66 - майстор
Обърни вратата с мазилка.
stivemaster - майстор
Материалите които ти трябват са гипскартон, по добре импрегниран 12мм, лепило за гипскартон ,стъклофибърна или хартиена лента ъглопротектори и накаква шпакловка.Режеш ивици с ширина колкото е изкъртената част ,напръскваш тухлите с вода ,слагаш от лепилото топки на ивиците гипскартон и ги залепяш. Предварително си ги наложи за да видиш как пасват и колко лепило ще им трябва .Трябва да са под прав ъгъл спрямо вратата и "на нивел" във височина.Първо страничните ,после горната ,прецени ако трябва доизкърти на места тухлите още, ако ти надигат и ивиците покриват много вратата, няма нужда да я застъпват с повече от 5 мм.Остави фуга 2мм между ивиците и вратата, която после запълни с акрилен силикон,накрая шпакловай с някаква циментова шпакловка дори и едра да е ,там гледам че е на мазилка.
Най вероятно не си разбрал ,питай пак.
stancho123 - специалист
С мазилка малко трудно, клепни му една плоскост гипсокартон и от страната към тухлите доста материал и така.После лесна шпакловка и крайната мазилка, иначе с мазилка доста трудно ще стане.
ПП Изпревирил ме е колегата.
Ако напръскаш тухлите с вода нищо отгоре не лепи или лепи и се отлепва, по добре грунд на кнауф.
bbibata - помощник
Разбрах колега stivemaster, разбрах :-D
Само за това със силикона не ми беше дошло в главата, друга ми е специалността, но ти ми помогна.
Благодаря ви всички, че ми отделихте от времето си. Успех.

П.С.: Когато го поправя ще ви направя снимки.
monilan - специалист
За обръщането освен гипскартон, може да използваш и фибран с дебелината която ти е необходима. Режеш си необходимата ти широчина, лепиш с гипсовото лепило към тухлите и после шпакловаш отгоре. Не забравяй да сложиш и алуминиеви ъгли, защото както гледам, оттам ще се минава и да не отнесеш ъгълчетата.
  • 1
  • 2

Тема "Обръщане на метална врата - какъв материал?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: