• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
iavor - специалист
Колеги,имам питане кои помпи за парни инсталации са по-добри,WILO или GRUNDFOS.
Парната ми инсталация вече 6 г. беше с Wilo,но днес "се наработи".Утре ще я демонтирам, за да видя дали е блокирал ротора или е нещо друго.Нямам голяма надежда,че ще може да се оправи и затова питам кои помпи са по-добри.
fox_vt - майстор
Един колега има грундфос на парното и вило на колектора.Съответно във единия сезон едното от двете е източено и съответната помпа е на сухо.Вилото казва че всеки път-разбирай всяка пролет като пуска солара трябва ръчно да развърти ротора щото залепнала турбината,грундфоса не е правил никакви проблеми.Това не може да е кой знае какъв критерий за качество разбира се но споделям мнение :)
iavor - специалист
До тук един плюс за Grundfos .
LazarGanev - "Велик майстор"
За да изравня малко резултата ще кажа, че Грундфос също блокират дори и във вода, пък да не говорим ако са без вода
iavor - специалист
Koето е доста обезпокоително. Дори не ми се мисли какво щеше да стане ако не бях забелязал,че помпата не работи :?
Аз не съм чул помпа да блокира докато работи ей така от нищо, но блокирала от боклуци съм виждал 2 пъти. Имаш ли филтър преди нея?
jekasus - майстор
LazarGanev написа:
Аз не съм чул помпа да блокира докато работи ей така от нищо, но блокирала от боклуци съм виждал 2 пъти. Имаш ли филтър преди нея?
При мен блокира/изгоря Грюнфос по време на работа, преди 10 години, вече си чул :-D И филтра беше чист :-D
Записвам си, че съм чул. Остава да видя :wink:. Не знам какво точно може да блокира - то лагери няма, вала лагерува на воден клин :?. Роторът и статорът не се допират при работа, само при стоене
radius - майстор
Освен да се е запречила някоя по-охранена легионела :lol: .
Тук му е мястото да питам - абе с кво се хранят тези легионели?
  • 1
  • 2

Тема "wilo или grundfos" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: