• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
lov - майстор
Явно някой чете през редовете и ще се наложи да се самоцитирам.
lov написа:
.....Мокра ли е значи от някъде тече вода и ще се наложи да я пуснеш така както е от вънка да мие и да зяпаш освен ако не се вижда вече от къде е текло по разни петна от ръжди и тем подобни белези. .
kozl - майстор
Да ама нашата миялна се скапа първия път от нЕколко капки :shock: на точното място. Това което открих беше цъфнал резистор и повреден транзистор на платката. От там нататък следите водеха към процесора. А процесора е над моя интелект, но за съжаление и над интелекта на повечето сервизи в София.
Много молих аз за схема, но УВИ, ни в тоя, ни в още два форума схемата не се виде :x
Сам проследих проводниците свързани към дефектиралите елементи, че влизат в ел.мотора на помпата и достигнах до извода, че това е обратна връзка явно за отчитане на оборотите. А късото беше в буксата.
И така в белите държави платки не ремонтират - сменят с нови. И у нашите сервизи като в белите държави. Сменят с нова и пуф платката брак. А хем им обяснявам, че съм открил, че има късо и т.н. А следващата диагноза беше нова платка и помпа на цената на нова китайска миялна :shock: И това ако не е :finga: Ех сервизи, не сервизи а :axe:
По някой път си мисля, че "направи сам" е и неволя и наказание. Ако сервизите бяха на ниво със специалисти и коректност "направи сам" щеше да е само хоби, а не неволя и наказание.
Spokoiniq - майстор
Оказа се платка, сега чакам да я отремонтират.Водата е била от пяна в отдушниците от предозиране на препарат :( Две в едно.Направи сам е добър почин понякога, но не винаги...
Здравей те, съпругата ми е пуснала миялната (ESF 2540 W - Електролукс)да работи, но след малко разбрала,че нещата не са както трябва.
Проблемът на миялната е следния, помпата работи непрекъснато, не свети нищо, не реагират и бутоните.
Пробвах, като изключих старт бутона, както задържах бутони 2-3 сек. , изключих от захранването и пак нищо.
Ще съм ви благодарен за всички съвети!
kozl - майстор
Така беше и на АЕГ-то като сдаде процесора на платката. Нищо не светеше, за това се осъмних в оперативното напрежение на платката, но то си беше налично.
При втората и третата повреда изписваше грешка на дисплея.
Провери си дъното за наличие на вода и дали има оперативно напрежение на платката с процесора, вероятно 12V.
И ако съвета клони за сервиз, то този де смениха процесора на платката отдавна вече не работи.
  • 1
  • 2

Тема "Помпа на съдомиялна?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: