• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
valioboy - специалист
Не ми остава време по тези дни,при първа възможност ще кача снимки.
Мерси!
pif4o - специалист
И аз да не пускам нова тема, при бащата има една свободностояща готварска печка горене с два газови и два ел котлона. Газовите последно време си палят когато си искат. Когато не палят дори не се чува да съскат газ, и двата не палят, това изключва техните защити да са проблем, по тръбата стига газ до печката проверено няколко пъти, но какво има после в нея което да спира газта и на двете горелки, някъв клапан???
krasi92 - майстор
https://www.delta-elis.com/bg/3-6377-%D ... m6x075.htm. Почистване на дюзите или смяната им често пъти решават проблема. Термодвойката след това
pif4o - специалист
Първо от тях почнах, макар че знаех че щом и двата отказват няма как да е дюза. Лошото е че нямах много време да търся причината ще ходя пак но реших до тогава да се подготвя :)
pif4o - специалист
,,,,ако е термодвойка не трябва ли да съска да пали но като пуснеш ключа да гасне, тя дори не съска все едно не тече газ към горелките.
fbr - майстор
Ами не. Газовите печки не съскат(което е характерно за туристическите бутилки, но те все пак са за открит огън), тъй като имат защита от липса на пламък. Имат клапан който пуска основния поток газ, едва след като термодвойката загрее, а тя се загрява от стартовия поток, който е слаб и едва би се сетил на мирис, камо ли да съска.
pif4o - специалист
Младеж, ти ще кажеш че не си познавам печката, имаме три подобни печки всички съскат при палене :) Искаш ли да ти направя видео :)
krasi92 - майстор
https://www.delta-elis.com/bg/3-3782-%D ... _44_mm.htm Е това е другоро. При отвити дюзи нищо ли не се случва
pif4o - специалист
пет сеп 23, 2022 6:51 amkrasi92 написа:
https://www.delta-elis.com/bg/3-3782-%D ... _44_mm.htm Е това е другоро. При отвити дюзи нищо ли не се случва
Нищо Крис дори без дюзи не съска, но намерих проблема, бащата ме е заблуди че клапана бил на ред, махал му бил маркуча и течало газ като го отвори, тече ама за секинда две и спира. Заради тея му приказки не започнах от клапана и тръгнах да се чеша върху печката. Тая сутрин му викам чаи ти донеса един подвижен котлон да имаш до де остане време да отворя печката, закачам му пдовижния и тои не пали, и тогава вече стана ясна работата :)
  • 1
  • 2

Тема "проблем с газов котлон на готварска печка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: