Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
unicata - специалист
Здравейте, опитвам се да направя замазка на една спалня, но нещо не ми се получава. Гледах някакви клипчета в интернет, четох форуми взех акъл от майстори, обаче нещо тая работа не е като оная работа, както се казва. Проблемът: преди няколко месеца се опитвах да изравня пода в хола, че по средата беше вдлъбнат. Реших че със саморазливна замазка ще стане бързо и лесно, оказа се че греша. Забърках пропорциите както бяха дадени, но излезе малко гъста по мое мнение, по клипчетата тече като вода(в повечето), но при мен по-скоро е като топъл мед, тече но бавно и мудно. Мислех че е достатъчно да я излееш и тя да се разтече и заеме най-ниското място, но не, ако не я побутна с маламашка нищо не правим. Разсипвах от края като се надявах там да покрие 1-2мм и останалото да се стече в ниската част, но се получи. Като постегна малко забелязах че на места ще остане на вълни та разнесох с маламашката каквото можах но не се получи, забелязваше се пак и въобще не стана равно, като сложиш мастар на места свети по- 2-3мм което е много досадно. Преди няколко дена почнах другата стая, но този път първо направих обикновенна замазка с цимент и пясък и горе долу стана равно и реших със саморазливна замазка да го финиширам, викам си равно е, има малко неравности, тъй като не вложих много старание и стана малко на вълнички, 2-3мм разлика най-много, Обаче пак същото, изливам една кофа(цял чувал с друга марка) и пак си иска да го буташ. Един майстор с който говорих наскоро ме посъветва да разнасям с гребен, така оставало само нужното и се разливало, обаче пак не става, на доста места останаха следи на гребен. Та ако може някой да каже как се прави саморазливна замазка на тънко ще съм много благодарен.
Първия път ползвах церезит CN68 на гипсова основа(тогава незнаех) втория път Baumit нивело куатро. Основата беше изметена и грундирана с някакъв грунд който ми се намираше, не помня точно, май е на боро бял. само с прахосмукачка не минах, опитах но се вдигна повече прах отколкото преди да я пусна и затова само изметох два пъти.
Та ако има някакъв чалъм за тънка замазка кажете да не се мъча, че втората стая ми се наложи да я заливам на две части, първата е отлята и след ден два като поизсъхне ще залея втората половина. Отгоре ще слагам ламинат, така че не е много страшно, но след няколко месеца ме чака и трета стая. Специално си взех иглен валяк и строителен кош 40л. ама явно трябва още нещо.
Надявам се че сте ме разбрали и се извинявам за дългия пост, ще се радвам и на някой връзка към правилния клип да видя какво не правя правилно.
Lisko - майстор
Моя опит е любителски но е изстрадан (като теб само че повече пъти) и практически стигнах до следните изводи.
1. Каквото пише за пропорции да си го заврат..
2. Разреждаш повече! Гарантирам че 1.5 пъти повече вода прави твърда и стабилна замазка. Единия път сложихме повече от 2 пъти поради грешни сметки. Пак се втвърди, но може да се драска с дървена клечка (не е оная твърдост дето искаме). Но какво да правим - оставихме го така (коридорче) и досега (1 година) няма проблеми.
3. Бъркаш с бъркалка (на бормашина) до последния момент и като спреш да бъркаш - бързо изливаш. Ако се замотаеш няколко минути и отдолу в кофата вече е по-гъсто отколкото отгоре.
4. Като налееш тва рядкото - почти няма нужда да му се помага с маламашка или нещо. Само в краищата издърпвам с маламашката да не остане 1-2мм ръбче.

Аз забърквах по една кофа, понякога половин, но никога повече наведнъж.

Не си длъжен да ми вярваш, пробвай с малко количество. Аз пробите ги правих с такива сметки - да речем торбата е 20кг. пише 10 литра вода (числата тука си ги измислям само за примера). Вземаш 500 грама за проба. За него по рецепта се падат 250мл вода. Умножаваш по 1.5 (мойта рецепта) и получаваш 375мл вода. Бъркаш, наливаш някъде и на другия ден гледаш как е.
unicata - специалист
Мерси колега, отдавна имах усещането че за тънко си трбва да е рядко, но се притеснявах че нещо ще се прецака ако не се спазват пропорцийте, макар че сега ка се замисля само ще е малко по-слаба, но в спалня какво пък да носи толкова.
ПП
надявах се на повече мнения
Lisko - майстор
чет ное 22, 2018 9:15 amunicata написа:
Мерси колега, отдавна имах усещането че за тънко си трбва да е рядко, но се притеснявах че нещо ще се прецака ако не се спазват пропорцийте, макар че сега ка се замисля само ще е малко по-слаба, но в спалня какво пък да носи толкова.
ПП
надявах се на повече мнения
Почти никаква здравина не му трябва, то налягането се разпределя равномерно отгоре благодарение на ламината.

Тема "Саморазливан замазка с тънко покритие" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: