Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
k0st4din - специалист
Здравейте на всички,
бих желал да попитам занимаващите се с ел. инсталации дли им някаква врътка за по-лесно оразмеряване на разстоянието между конзолите?
Когато говорим за общ панел на например 3 контакта, дори съм си взел нивелир с оразмерени по 71-72 мм от дупка до дупка и всичко заспива.
Но когато съм купил 3 отделни контакти без обща конзола, разследването не е 71-72 мм.
И се започва едно мерене, едно чертане, за да бъдат един до друг защото предните капачки са по-големи и контактите или се застъпват или има разстояния един от друг, които много трудно са едни и същи.
Та, моля за съвет, ако някой се е сблъсквал с този проблем, дали има врътка как лесно да се направи.
Благодаря предварително на всеки помогнал.
plamen6703 - майстор
Ползвай модулни конзолни кутии и може да се получи "врътка" да ти излизат сметките верни, а може и да не се получи :wink: https://oeg.bg/product.php?state=12&gid=1002409
По магазините е пълно с "врътки" и дамари" само да знаеш какво ти трябва и как да го ползваш! :partyman:
tzetz009 - специалист
:) Във всеки магазин , където се продават тройни(петторни) конзолни кутии има и тройни(петторни) лицеви панели за контакти . Излишните капачки се изхвърлят . Просто питай продавачката .

:partyman: :partyman: :partyman:
iliya_i - майстор
На линка, дето ти е дал Пламен, имат крачета за захващане една към друга. По късите са, ако се ползва обща рамка, а по-дългите - за отделни рамки. Ако ползваш отделни обикновени конзоли, колкото и да мериш, все грозно ще стане. Вземай модулни.
kozl - майстор
И аз ползвам тези конзолни кутии от линка и много ме кефи и това, че имат и отвори за винтово захващане, най вече ако се ползват за контакти. Става много по-яко от "котвите" на контактите. Нема измъкване на контакта.

Тема "Разстояние между конзолите на контактите" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: