Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
gibson58 - специалист
Преди време бях купил от заложна къща почти нов проектор на 10 часа абсолючно нов ,лъскав и отвътре и отвън и още с найлончетата по копчетата,сензорите и т.н.Пълна окомплектовка от книжки диск и чанта. В момента е на към 80-90 часа и започна да прави най различни проблеми .Свързвам го с компа и гледам филми на него а модела е ACER H6502BD.Това му е ръководството на БГ.[/url]

Първо в картината се появиха дефекти,като например при преливки на цветове се получава нещо като пикселизиране и рязка вместо плавна преливка.Понякога както работи и угасва (не е от прегряване).Снощи пак така загасна,но и забелязах други дефекти в картината нещо като все едно работи на 10-15 кадъра в секунда,защото като се мести нещо по екрана (desktop) то не е плавно а леко насечено движение,съответно е така и при филмите.Пак снощи преди да загасне се чу някакво като свирене за 5-10 секунди но не загасна тогава а малко след това.И после се чуха 3 кратки бипвания като при дъно на ПЦ.Отделно понякога свети постоянно червената лампа на (лампата) ,понякога тя мига .А понякога свети синята на захранването ...Доста разнообразни проблеми се случват.Явно има хардуерен проблем,та се зачудих дали е възможно да има гаранция все още и дали има как да се провери това,защото документи освен книжките,диска и други подобни не са ми давани ,като гаранция или касов бон.Има ли как да се провери това?Дали не трябва нещо като фърмуер да се обновява,не знам дали изобщо има филтри и къде се намират поне тях да почистя ? Или пък ако няма някой да ми препоръча сервиз за него който да не съдира по 3 кожи ?Не знам какво да го правя.
plamen6703 - майстор
Гаранция се търси минимум с платежен документ и се предявява пред продавача. Брой проектора, че е без гаранция и се плаща за ремонт от джоба.
Както описваш проблема, ако е това, което се случва най-често при тия проектори, проблема е решим в рамките на около 90-120 лв. и "не трябва нещо като фърмуер да се обновява"!
Колко пари плати /ако не е тайна/ на търгашите от заложната къща за проектора?
gibson58 - специалист
Не,защо да е тайна,700лв. го взех.А какъв мислиш е проблема?
plamen6703 - майстор
Парите са твои, но не виждам защо трябва да правиш шампиони някакви търгаши от заложна къща като даваш толкова много пари за нещо, което е без гаранция и не се знае какво ще се случи.
Ремонта му е дребен, но за човек, който това работи и знае какво да прави. Ослушай се за читав сервиз за ремонт и дано само това да ти е проблема с проектора. :partyman:
gibson58 - специалист
Можеш ли по-конкретно да обясниш за проблема според теб? Може и да намеря човек.Аз се попритесних да не е дефектна лампата ,че е 570лв.
gibson58 - специалист
Носих го на диагностика ,проблем с цветното колело ,подмяна - 120лв. Ок ли е като цена?
plamen6703 - майстор
На тази цена си заслужава да ремонтираш проектора!
Успех! :partyman:

Тема "Проблем с чисто нов проектор Acer" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: