Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте,
Купих си мотоблок Ruris 731k на 2 часа работа много съм доволен работи прекрасно ,но изхвърля трансмисионно масло от отдушника /болт с дупка / най горе на скоростната кутия. маслото изглежда като пресечено или като с съдържание на вода .по ръководство трябва да сипя 2.2л така и направих . скоростната кутия е подобна/същата/ както на gardenia Някой имал ли същия проблеми приемам мнения
lov - майстор
А провери ли преди това дали не са им сипали масло още в завода.
preslav - майстор
И аз си мисля, че щом е на 2 часа работа в редуктора вече е имало масло, а за да ти изглежда като пресечено може да е защото е имало едно, а ти си сипал друго. Дано и в двигателя не си налял масло преди да провериш дали няма от предишното ползване.
Изливай всички масла и наливай ново по норма.
не тези машини идват без масла .а и няма как да сипя два пъти защото в двигателя има пробка 0.6 литра побира, а скоростите няма как да го съберат .намерих в ютуб клип на който на 10 мин коментира това за изхвърлянето на маслото ,но не знам румънски а и гугъл превод ми превежда едни щуротии.Маслото ми на вид е както това което този източва .
plamen6703 - майстор
Източваш маслото, промиваш, наливаш ново масло, и ако проблема е същият правиш рекламация пред продавача на машината! :partyman:
koveslav - майстор
И как да си аргументира рекламационните претенции-надува в скоростната кутия? :D Китайска конструкция-най-вероятно неподходящо разположение на пробката-отдушник(посоката на разпръскването на маслото от зъбните колела е директно към отдушника) и липса на маслоотражател под нея.
По всяка вероятност точно това е проблема .Най лесното е да я върна ,но ми харесва как работоти , преди ползвах една 4кс от малките и разликата е от земята до небето .Ако трябва да си взема друга те пак са с същите скоростни кутии китайските . Имам два варианта първо ще видя маслото и ще го направя да е малко над минимум и ако пак пръска ще махна и ще сложа обикновен болт но не знам какво ще стане

Тема "Мотоблок изхвърля масло от отдушника на скоростната кутия" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: