Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
dodo2000 - специалист
Здравейте. Бих искал да ми дадете съвет дали мога да пробия рамката на 4 камерна PVC дограма Профилинк. Щорите са алуминиеви с готова кутия, която се държи само на водачите от двете страни. Проблема е, че прозореца е с две крила и отвора за въжето идва точно на нивото на пантата на едното крило. Трябва отвора да го пробия малко под ъгъл отгоре - надолу, и се чудя дали няма да съсипя камерите на дограмата, понеже нямам представа как са разположени тези камери вътре в дограмата.
kr1100 - майстор
в рамката има железен П профил хванат с винтове за рамката - имай го в предвид
dodo2000 - специалист
Дупката е пробита, проблема е, че от вътрешната страна малко избяга боргията и се оформи нещо като втора дупка в дограмататочно под пантата. Та се чудя сега тази грозотия с какво да я скрия.
lov - майстор
Е нали ще има тапа с водач там. Предполагам все пак че това е отвора е за въжето.
miliad - майстор
И сега като отвориш крилото ще се блъска в ролката на щората.
nikolov333 - майстор
Аз за това сложих външни ал.щори с Ел.двигатели..
lov - майстор
При мен ролките не ми пречат освен за един среден прозорец ама то щото мързел да го оправя. :)
Най голям проблем са ми пусти табакери за въжето. Не стига че са грамадни ами и никъде не намерих едни които са за вграждане. Вкарват се в стената и от тях излиза само въженцето. Ако стаята е с тапети се облепват и те.
Elusive0 - помощник
За това при поръчването на щората се определя от коя страна искате да е въжето, слага се там където най-малко ще пречи. Дупката се пробива лесно , не пречи на камерите на дограмата и се скрива с пластмасовия водач на въжето или ширита , ако остане малко от нея може с бял силикон. По-важно е да се вниамава със пружината и дали тя ще бъде правилно сложена така че да не се прекъса въжето.

Тема "Пробиване на PVC дограма за външни щори" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: