Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте. Имам проблем с бравата на входната врата. Вратата цялата е обиколена от лайсна, която скрива и бравата. За да махна лайсната и да стигна до бравата трябва да извадя вратата от пантите. Врата е на Солид 55 (ако има значение). Шестограмните болтове, които се виждат мисля, че държат долната част на пантата. Вътре в горната част на пантата като махна декоративното капаче се вижда също един шестограмен болт.

Прикачен файл

IMAG07711.jpg
VLADO66 - майстор
Не съм вадил такава врата от пантите.Шестограмите отстрани са регулиращи крилото, а отгоре го вдига и сваля.Логически погледнато ако се развърти шестограма отгоре, би трябвало да се извади
speka_rs - специалист
А пробвахте ли със просто надигане на вратата ?
Elusive0 - помощник
Здравей. Ако не става просто с надигане на вратата(и много усилия) то тогава горния шестограм би трябвало да държи двете части на пантите и при развъртането му би трябвало да се махне. Все пак може да се види дали на самата каса няма винтове за махането им(най-вероятно няма). Долните 2 шестограма следва да бъдат за регулирането на пантата.
Здравейте, двата болта държат неподвижната част на пантата към касата(имам същата врата).Понеже и аз мисля да я свалям(по друга причина) ,съм я оглеждал.Затова след като се развият болтовете на двете панти ,би трябвало да е лесно нататък.Моето крило тежи около 90 кг. ,затова трябва и сила.И още нещо,не съм сигурен резбите в касата (гайки или няква планка) , дали са хванат здраво към нея, затова евентуално бих навил предварително подготвени шпилки(къси ) за всеки случай.

Тема "Как се вади врата от такива панти?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: