Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте,
какво бихте ме посъветвали за следната ситуация - гараж около 40 квадрата, подът е бетон, но е с обратен наклон. За да оправя наклона най-голямата дебелина на новата настилка ще е 7см, съответно най-ниската ще гледам да е 2 см за да има здравина. Въпросът ми е какво бихте ми препоръчали като настилка? Мислех си да я направя земно влажна в съотношение цимент/пясък 1:2, за бетон ми се вижда тънко и вероятно ще се напука. Чудих се и вариант със ситна речна баластра (2-3 мм), но там не съм сигурен в пропорциите, а и може да пропускам нещо.

Поздрави :)
turbocharged - специалист
Замазка после мозайка
нед сеп 29, 2019 11:25 pmturbocharged написа:
Замазка после мозайка
Здравей,
благодаря за съвета. С каква дебелина да е мозайката 1, 1.5, 2 см или повече. Ако е 2 см, на места ще мина без замазка :)
turbocharged - специалист
Мозайката е идеалната настилка за гараж. Чисто, не се рони, вечно е и не е скъпо. Не съм специалист в мозайката, да не те подведа. Моята мозайка в гаража я правиха майстори. Само колкото съм гледал и питал са ми познанията. Мозайката не може да е много тънка. 2-3 см минимум. За дебело не е проблем, само дето ще ти е скъпо защото цимента е много. т.е може и само с мозайка да го направиш, но по добре си направи нивата с замазка. Разделя се на полета, за да се цепи по полетата.
kozl - майстор
В гараж мозайка на 50 г. Износване не личи, обаче се е напукала.
На мозайката предполагам шлайфането и е най скъпо :?
Благодаря за помощта!

Весело!
Godrival - напреднал
Да вдигна малко темата :-D
Предложете производител /фирма на тези т.наречени епоксидни подове, че в Интернет е пълно и "всички" са много добри и "качествени"...Предстои смяна на настилката в гаража,която в момента е на коловози и почти изцяло "изядена"от солта и лугата и бих искал да не се повтаря това занапред
kozl - майстор
Моя съвет е първо да намериш добър изпълнител на шлайфана бетонова настилка. Основата под епоксидното или полиуретаново покритие е много важно да не поддава, а щом имаш коловози, значи основата е слаба.
А бетоновата настилка мое и да не е шлайфана, но разхода на покритието ще е по-голям.
Godrival - напреднал
Да ,забравих да спомена ,че ще изкопая всичко от старата настилка и ще залеем направо нов бетон ,тъй като старият е много компрометиран .По принцип друг вариант е направо да намеря фирма за шлайфане на бетон и да остане така ,но не съм сигурен,че е дълготрайно покритието :?

А каква е разликата между епоксидна и полиуретанова настилки?Доколкото четох,основно се използват в индустрията,тъй като са силно износоустойчиви ,от друга страна в гараж за една кола ... :o
Загледах ето тази :
https://toplivo.bg/produkti/Stroitelni- ... oor-2540-W
Здравейте,
Да използвам темата и да попитам и аз.
Имам партерен гараж ново строителство и бетона на пода не е особено равен нито шлайфан.
Не ме притеснява гладкостта /би било да е шлайфан бетона или да има замазка, но ми искат по над 1000лв за 25м2/ и се чудя с какво да запечатам пода, за да се запази и най-вече да не се вдига прах.
Спрях се на акрилна боя за подове на Изобулhttps://izobul.com/product/3243/akrilna ... ecial.html и искам да Ви попитам дали е удачен вариант?
Ето и снимки https://photos.google.com/share/AF1QipN ... psbEhIakRB

Тема "Настилка в гараж" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: