Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kozl - майстор
Привет,
След като се напатих с тея пищови и пуснах снимка в една друга тема, реших така и така загубих доста време, па и материал па да пусна нова тема. И да се върна към проблема:


Изображение


М-у пластмасовата шайба и цилиндъра луфт към 2 мм и 1/2 от "салама" се преточи зад буталото без да се скъса опаковката на салама. Този пищов на снимката го върнах в този вид и купих друг дето луфта му е под 1/2 мм.
На предния ми пищов се потроши шайбата на буталото и стержена проби салама и в цилиндъра стана полиуретаново
мазело.
Топекса на зор от най-близкия магазин купих. Луфта го видях, но не очаквах, че така ще се получи.

Следващия пищов:

Прикачен файл:
Butalo salam_12.jpg

И него потроших и па в буталото е проблема. Тука металната конусна шайба е пронизана от засечката на стержена и стержена проби салама, ама добре че към края на полиуретана стана, та загуба на материала - малка. Ся аз ли съм много як в ръцете или буталата калпави :?
Тва бутало от последната снимка ще го ремонтирам като направя дебелостенна шайба преди конусната шайба де подпира пластмасата и после фибран по тоя съвет:
съб сеп 28, 2019 1:35 pmlov написа:
Ако си затрил пластмасата дето се слага на буталото кога работиш със салами си е твой проблем. Ако си е затрил става и с кръгло парче фибран. Иначе се прокъсва салама в задната част.
chapara - майстор
Един съвет извън темата по действието на пистолета и яките ръце :wink: Направи така че полиуретана да е затоплен, било с оставяне на слънце , било то с поставяне в топла вода, така ще го нанасяш и ще пееш :wink:
kozl - майстор
О привет,
и мерси за съвета.
Скоро пак ще пълня та ще го пробвам, пък и днеска не сколасах до ремонт на пищова.
lov - майстор
И гледай датите за годност но най точното е опипване с ръка с каква твърдост са още в магазина. Често се случва залежали и вече тръгнали да заминават от старост или лошо съхранение да ги пробутват на прИмоция. :lol: Такъв и да го топлиш все тая той си върви трудно.
dikata1975 - специалист
На счупеното бутало сложи шайба с голяма периферия на малкият размер ,а след това едно или две кръгчета паркет (зависи от дебелината)за да се скрие гайката вътре.Обаче проблема с яките ръце остава и идва ред на жълтата гайка отзад (тя се чупи,ако прекалиш)

Тема "Пистолет за силикон на "салам"" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: